- De skriver at jeg gjør dette for å presse overgriperen for penger

Marte Deborah Dalelv (25) føler seg ikke utrygg i Dubai etter å ha stått fram, men har en «ubehagelig følelse i magen».

IKKE TRODD: Marte Deborah Dalelv (24) ble tirsdag dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai og ikke ble trodd. Foto: PRIVAT/NTB Scanpix

Foto: Privat / NTB scanpix
IKKE TRODD: Marte Deborah Dalelv (24) ble tirsdag dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai og ikke ble trodd. Foto: PRIVAT/NTB Scanpix Foto: Privat / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marte Deborah Dalelv (24) har anket dommen hun fikk i Dubai tidligere denne uka på 16 måneders fengsel for sex utenfor ekteskap. Marerittet startet etter at hun anmeldte en kollega for voldtekt.

Saken har skapt store bølger her hjemme i Norge, og er omtalt i store deler av verden.

Marte bestemte seg for å stå fram etter at dommen hadde falt og det ble fengselsstraff i steden for bot.

- Begynner å blåse seg opp - Jeg hadde egentlig planer om å dra hjem og begynne å sette bitene i livet mitt sammen igjen, sier 24-åringen til Dagbladet.

Hun var blitt voldtatt, men ble ikke trodd av politiet eller rettsvesenet i Dubai. I stedet ble hun dømt for sexovertredelse, falsk forklaring og for å ha drukket alkohol. Hun ble også fratatt passet slik at hun ikke kan forlate Dubai før myndighetene i landet er ferdig med henne.

Hun angrer ikke på at hun valgte å stå fram.

- Nå har det begynt å blåse seg opp her i Dubai. Etter det jeg har fått høre, skriver en lokalavis at jeg gjør dette for å presse overgriperen for penger. Det er et skittent spill. Myndighetene i Dubai vet ikke hvordan de skal håndtere saken. De er opptatt av at de ikke skal bli kritisert, sier Marte Dalelv.

Hun sier hun kan bevege seg fritt rundt i Dubai i påvente av ankesaken som er berammet i september.

- Det er ikke sånn at jeg føler meg utrygg, men det er en ubehagelig følelse i magen, sier 24-åringen.

- Helt absurd Hun er i daglig kontakt med familien sin i Norge.

- Marte er kjempeglad for at det er blitt oppmerksomhet rundt saken hennes. Hun tenker at nå får det bare stå til, sier mora Evelyn Dalelv til Dagbladet.

Hver dag snakker hun med datteren på telefon.

- Det er helt grusomt at hun trolig må sone i fengsel. ett år og fire måneder er lenge. Alt er helt absurd, sier mora.

Støtteerklæringer - Jeg setter stor pris på all støtten jeg har fått fra kjente og ukjente. Det hjelper meg til å kjempe videre, sier Marte Deborah Dalelv.

Hun har til nå mottat mer enn 400 støtteerklæringer.

- Jeg satt oppe til halv fem i natt og forsøkte å svare på alle henvendelsene jeg har fått på Facebook, sier hun.

SEXDØMT: Marte Deborah Dalelv (24) ble dømt til fengsel for sex utenfor ekteskapet etter å ha blitt voldtatt av en kollega. Foto: PRIVAT
SEXDØMT: Marte Deborah Dalelv (24) ble dømt til fengsel for sex utenfor ekteskapet etter å ha blitt voldtatt av en kollega. Foto: PRIVAT Vis mer