De skulle bare på jobb

192 mennesker er døde, 1427 skadd. Og tallene stiger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var som å se krigsbilder. Jeg så mennesker som kom bærende på sine egne armer, sier Samuel Lozano (24) på Atocha-toget.

Vitnene forteller om armer og bein som ligger strødd langs jernbanesporet. Om skadde mennesker som ligger i og under vognene. Om døde som er blitt slengt ut. Blod flyter. Tårer også.

Atocha

Tre smell følger, tett etter hverandre. Jernbanevogner rives i to. To tog er rammet.

- Vi ble overmannet av situasjonen. Den som sier noe annet lyver, sier Emilio Benito, som arbeider i ambulansetjenesten, til avisa El Mundo.

Ambulansetjenesten har ikke bårer til alle. Noen blir fraktet vekk i presenninger, andre i tepper og andre på dører som har løsnet fra togvognene. Busser og drosjer blir tatt i bruk som ambulanser.

El Pozo

Kroppsdeler flyr over muren som skal skjerme forstaden for støy fra togene. Bussjåføren Francisco Martmnez ser det og stopper. Samtidig kommer 25 år gamle Alvaro løpende ut fra et av husene i nabolaget. Han har hørt smellet, og leter etter sin far, som akkurat har gått for å nå toget.

- Jeg lette det ene stedet etter det andre, og jeg så bare lemlestede kropper og lik. Til slutt fant jeg ham. Helt forvirret, sier Alvaro til El Mundo.

Santa Eugenia

Det smeller igjen.

- De døde og sårede ble trukket ut av toget og lagt på plattformen. Mennesker løp rundt dekket av blod. Skremmende, sier Isabel Vega, student.

- Jeg så en mann som var kastet ut av toget, i jernbanesporet, sier Andrés Solis.

Utover dagen skal dødstallene vokse og vokse. Tidenes verste terrorangrep på europeisk jord er et faktum.

VENTER PÅ HJELP: I skinnegangen, like utenfor togstasjonen Atocha i Madrid, sitter og ligger ofrene etter bombeeksplosjonene i går morges.