Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De skulle drukne meg

Den 15 år gamle jenta ble bakbundet, kneblet og bortført av en mannlig torpedo og en kvinne i trettiårene. De krevde 100 000 kroner av 15-åringen. - Hvis jeg ikke tilsto hvor pengene var, skulle de drukne meg. Jeg var sikker på at jeg skulle dø, sier jenta. Hun ble reddet av politiet i siste liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da uniformert politi stormet det lille skuret, fant de 15-åringen forgrått og bundet på gulvet. Både torpedoen, som er en kjenning av Sarpsborg-politiet, og kvinnen overga seg uten motstand.

- Vi hadde litt flaks, men det var også godt politiarbeid. En motorsykkelpatrulje, så den ettersøkte bilen stå parkert langs veien og tilkalte forsterkninger, sier Ivar Prestbakken ved Sarpsborg politidistrikt.

Truet på livet

Marerittet for 15-åringen begynte på vei til sin 2. skoledag ved Råde Videregående skole. Hun var bare noen hundre meter fra hjemmet, da kidnapperne slo til.

- Jeg kom syklende og så en sølvgrå bil, stå parkert midt i veien. Ved siden av den stod en kraftig og høy mann, som så ut som han kikket på alt annet enn meg. Da jeg skulle sykle forbi, grep han meg og slepte meg av sykkelen og inn i bilen. Hendene ble bundet stramt bak på ryggen med to plaststrips. Jeg skrek høyt for det var fryktelig vondt, sier 15-åringen.

Kvinne som satt i bilen var hennes tidligere arbeidsgiver.

- Jeg hadde jobbet for henne i en kiosk i sommer. Hun slo og lugget meg og ropte at jeg måtte tilstå hvor de 100000 kronen, som jeg hadde tatt fra henne var. jeg skjønte ingenting, forteller 15-åringen.

Viftet med kjøttkniv

En mannlig lærer på vei til Tinderud barneskole, som ligger like i nærheten, hørte 15-åringen rope om hjelp. Han observerte den sølvgrå bilen og reagerte da sykkelen ble liggende igjen i veibanen.

- Han løp ned til barneskolen og varslet politiet derifra, forteller rektor ved Tinderud barneskole, Dagny Vethal. Læreren ønsker ikke å stå frem i avisen.

- Vi fikk inn melding om kidnapping klokken 07.55 og fikk ut alt tilgjengelig mannskap, sier Svein Midtskog ved Sarpsborg politidistrikt.

- Jeg visste ikke at noen hadde sett meg, og trodde jeg var alene med de gale menneskene. Torpedo-mannen kjørte og så ikke ut til å bry seg med hva som skjedde bak i bilen. Kvinne hadde en stor kjøttkniv som hun holdt i hånden, sier den 15 år gamle jenta.

Bundet til tre

Mye tyder på at torpedoen i 30-årene ble leid inn av kvinnen for å skremme 15-åringen.

- De stoppet på et øde sted og mannen slepte meg inn i et skogholdt. Der bandt de meg til et tre og tapet igjen øynene mine. Kvinne sa at jeg skulle dø snart, noe jeg trodde på. Så tok de meg videre og inn i et lite skur. Kvinnen sa at vi skulle vente på en tredje mann som skulle slå meg i hjel, forteller 15-åringen. Ved 9-tiden på morgenen var marerittet over. Politiet beordret kvinnen og mannen ut av skuret og befridde 15-åringen.

- Da var hendene mine helt blå og følelsesløse. Jeg tror jeg gråt, sier jenta.

Hun fikk i går trøst av venninner og slektninger.