KrF-landsmøtet:

De skulle holde sine livs taler: Her er ekspertens dom

Retorikkprofessor Jens Kjeldsens dom over KrF-toppenes landsmøtetale.

HOLDT SINE LIVS TALER: KrF-leder Knut Arild Hareide og KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad holdt fredag hver sin svært viktige tale under landsmøtet. Nå har retorikkeksperten sagt sin dom. Foto: Hans Arne Vedlog / Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
HOLDT SINE LIVS TALER: KrF-leder Knut Arild Hareide og KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad holdt fredag hver sin svært viktige tale under landsmøtet. Nå har retorikkeksperten sagt sin dom. Foto: Hans Arne Vedlog / Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jens Kjeldsen, professor i retorikk ved Universitetet i Bergen, fulgte landsmøtetalene til KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

Her forteller retorikkprofessoren til Dagbladet hvordan han opplevde at de framsto:

Knut Arild Hareide sto overfor den vanskeligste utfordringen. Han er nødt til å flytte folk fra en posisjon til en annen. Da må du ha en retorikk som er både appellerende og respektfull. Skal du flytte folk, nytter det ikke å si at de tar feil eller kritisere dem, du må vise hvilke muligheter de står overfor.

Hareide måtte gjøre det ved å vekke uro for hva som kan skje med KrF. Han må si at det ikke går bra med oss. Og det er det han sier: Hareide tegner et bilde av at det går nedoverbakke med KrF. Så må han gi en løsning, lage en visjon, rett og slett «make KrF great again», tilbake til da KrF var et stort verdiforankret parti som til og med hadde statsministeren.

Derfor snakker Hareide om et stort verdiforankret folkeparti, han forteller om 2600 nye medlemmer, om 52 prosent medlemsøkning i lokallaget sitt. Hareide sier egentlig: Vi er i dag små og irrelevante, men kan blir store igjen. Han forteller om folk som fikk KrF på valgautomaten, men likevel stemte noe annet. Han viser dermed at potensialet er stort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer