- De skulle ta meg og hele familien min

Lillesand-kvinnen forteller om trusler i fengselet fordi hun ikke skal ha forklart seg i tråd med instruksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forholdet mellom den 21 år gamle Lillesand-kvinnen og de to andre kvinnene som ble tatt med 22,4 kilo kokain surnet etter at de ble tatt.

- Jeg fikk trusler fordi jeg ikke forklarte meg som de ville. De sa de ville skade familien min og kidnappe lillesøstra og lillebroren min. At de ville ta meg og familien min, sier den kokaintiltalte 21-åringen.

- Truende Hun er tiltalt for forsøk på innførsel av narkotika til Norge etter at hun først rømte fra Bolivia. De to andre, Stina Brendemo Hagen og Madeleine Rodriguez, har blitt dømt til over ti års fengsel i Bolivia. Brendemo Hagen klarte nylig å rømme etter at hun ble løslatt på kausjon.

- De laget stygge sanger og oppførte seg truende, sier 21-åringen.

Lillesand-kvinnen har hele tiden hevdet sin uskyld, og mener hun ble lurt inn i en felle. Hun har forklart at hun trodde hun skulle på en romantisk ferietur til Spania sammen med Stina Brendemo Hagen, som hun ble kjent med gjennom et homonettsted.

Brøt ut i gråt Hun har videre forklart at Madeleine Rodriguez skal ha byttet koffert med henne da de var i Santa Cruz, og deretter lagt flere sportsbager oppi kofferten mens de pakket til hjemreisen til Norge i Cochabamba.

21-åringen brøt flere ganger ut i gråt da hun forklarte seg i Oslo tingrett og måtte fortelle deler av sin historie med gråten i halsen.

I Oslo tingrett er hun tiltalt sammen med fire andre personer politiet mener har hatt en organisatorisk rolle i forsøket på innføring av kokain til Norge.

Statsadvokat Petter Mandt mener en 26 år gammel Oslo-mann er hovedmann og tiltenkt mottaker av stoffet som ble funnet i koffertene til de tre kvinnene.

21-åringen fra Lillesand kan risikere opptil 15 års fengsel for sin rolle.