- De slo til batongene brakk

Kraftige kamper mellom demonstranter og militsen i Iran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Store folkemengder samlet seg i dag i Teheran, for å markere tiårsmarkeringen for studentopprøret i 1999 og for å vise sin misnøyde med valget som ble avholdt nylig.Det er vanskelig å vite nøyaktig hva som har skjedd, da Iran har kastet ut så godt som alle utenlandske journalister og myndighetene ifølge Sky News har slått av mobilnettet i byen.

Men som tidligere i urolighetene sender demonstrantene og tilskuere ut sitt eget materiale via sosiale medier.

Flere videoer som viser urolighetene er lagt ut på Youtube, og Twitter brukes igjen til å vise nye bilder og oppdateringer fra gatenivå.

Videoene viser demonstranter som roper «død over Khamenieis sønn».Guardian meldte i går at Mojtaba Khamenei, Ayatollah Ali Khameneis sønn, har tatt kontrol over Basij-militsen.

«Ned med diktatoren»New York Times, som følger utviklingen tett i en egen blogg, har fått en epost fra en Teheran-innbygger som rapporterer følgende:

- Telefonen fungerer ikke. Jeg gjemmer meg på et internasjonalt hotell. Opprørspoliti ville ta seg inn, men hotellsjefen forhindret det. Det er flere tusen som løper i gatene, etter at Basji-militsen begynte å slå folk, skriver personen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer