«De som ble drept eller skadet, var landssvikere!»

Det er snart åtte måneder siden Marit Trønnes Lie mistet datteren Elisabeth på Utøya. Nå har hun mottatt hetsende brev i posten.

UHYGGELIG OPPLEVELSE:  Marit Trønnes Lie mistet datteren på Utøya, og tirsdag mottok hun et anonymt brev i posten. «De som ble drept eller skadet, var landssvikere!» sto det på papiret. Foto: Jan Erik Sørlie / Halden Arbeiderblad
UHYGGELIG OPPLEVELSE: Marit Trønnes Lie mistet datteren på Utøya, og tirsdag mottok hun et anonymt brev i posten. «De som ble drept eller skadet, var landssvikere!» sto det på papiret. Foto: Jan Erik Sørlie / Halden ArbeiderbladVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elisabeth Trønnes Lie mistet livet på Utøya 22. juli. Tirsdag mottok moren hennes, Marit Trønnes Lie, et hetsebrev i posten. Det melder Halden Arbeiderblad.

«Ang. Regjeringsbygningen og Utøya. De som ble drept eller skadet, var landssvikere!» sto det i brevet som lå i postkassa.

- Det var en veldig skremmende opplevelse, sier Trønnes Lie til Dagbladet.

Ingen avsender - Det er ille at noen kan sitte hjemme og være så ondskapsfulle. Det er meningen av brevet skal ramme oss som er direkte berørte. Det er ren ondskap, sier hun videre. 

Budskapet var skrevet med trykt skrift, og det var ikke merket med avsender. Bare adressen var skrevet med håndskift. Trønnes Lie vet ikke hvem som kan ha sendt brevet.

Saken er nå politianmeldt, og Østfold politidistrikt etterforsker nå saken.

Flere hetsebrev Marit Trønnes Lie har vært i kontakt med andre som har mottatt lignende brev i posten.

- Grunnen til at jeg ville gå ut med dette var tanken på at andre unge personer kan ha mottat lignende brev i posten. Nå vet de at de ikke er alene om å få det.

BLE DREPT:  Elisabeth Trønnes Lie (16) ble gravlagt i Halden i august, og statsminister Jens Stoltenberg deltok under sermonien. Moren hennes mottok denne uken et uhyggelig brev i posten. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet
BLE DREPT: Elisabeth Trønnes Lie (16) ble gravlagt i Halden i august, og statsminister Jens Stoltenberg deltok under sermonien. Moren hennes mottok denne uken et uhyggelig brev i posten. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet Vis mer

Hun mener tanken på at andre har mottatt samme budskap i posten gjør brevene mindre personlig.

- Likevel tar jeg dette personlig, sier hun.

Aldri glemmes Hennes andre datter, Cathrine, ble skadet under massakeren på Utøya. Under lillesøsterens begravelse 18. august gikk hun fram og holdt tale i kirka. «Elisabeth, min kjære lillesøster og bestevenn. Jeg skal aldri glemme deg. Jeg elsker deg.»

DØDE:  Elisabeth Trønnes Lie fra Halden ble bare 16 år gammel.
DØDE: Elisabeth Trønnes Lie fra Halden ble bare 16 år gammel. Vis mer