- De som er igjen er dødsdømte

- De som er igjen i Groznyj er dødsdømte, sa Shudin Taisumov til nyhetsbyrået AP i går. Han er en av en håndfull flyktninger som i går kom seg ut av krigsherjede Groznyj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hadde ingenting å spise, ikke engang sure agurker, og jeg torde ikke gå så langt som på do, fortalteTaisumov videre.

I Alkhan-Jurt, bare tre kilometer sørvest for Groznyj, kunne man i går høre russisk artilleri dundre inn i byen. Russiske offiserer bekreftet også at kommandosoldater og oppklaringstropper hadde rykket inn i utkanten av den tsjetsjenske hovedstaden. Det er likevel uklart om de russiske troppene har fått etablert et bruhode ved inngangen til byen.

Kontinuerlige angrep

Øverstkommanderende i regionen, generalløytnant Gennadij Trosjev, sa imidlertid i går til det russiske nyhetsbyrået Interfax at hans tropper hadde fullført oppgaven med å kaste opprørerne ut av Sjali, den eneste store byen foruten Groznyj hvor opprørerne har hatt kontroll.

Ifølge Interfax ble 23 opprørere tatt til fange.

Reuters korrespondent, Maria Eismont, som er i Groznyj rapporterte at hun kunne høre vedvarende granatnedslag i byen, og ifølge tsjetsjenske talsmenn var byens utkantstrøk under kontinuerlig angrep fra alle kanter. Det skal ha vært harde kamper i forstaden Gikalo, Groznyjs 56. distrikt og Khankala.

Det russiske forsvarsdepartementet benektet imidlertid at det var innledet noe angrep på Groznyj.

Ifølge Interfax skal russiske styrker ha støtt sammen med opprørere i hovedstaden, men at det ikke er snakk om en storstilt militær operasjon.

Inne i Groznyj

- Russiske styrker har gått inn i Groznyj, men det er ikke gitt noen ordre om å ta over kontrollen, hevdet russiske militærkilder.

De motstridende meldingene gjør det vanskelig å anslå omfanget av kamphandlingene, om det er snakk om en større offensiv, eller et systematisk forsøk på å slite ut de underlegne tsjetsjenske opprørerne.

Russiske offiserer avviser alle spekulasjoner om en stor offensiv, og sier at taktikken nå er å bruke kommandosoldater og pro-russiske tsjetsjenere for å erobre byen bit for bit.

PÅ FLUKT: - De som er igjen i Groznyj, er dødsdømte, sier en av flyktningene til nyhetsbyrået AP.
FORTSETTER: Russiske styrker fortsatte i går beskytningen av områdene hvor opprørerne har kontroll, og vil ta Groznyj bit for bit.