- De som har høyest lønn, får mest, og gapet mellom de lavest lønte og de høyest lønte øker

LO-toppene Gerd Kristiansen og Trine Lise Sundnes i historisk streik i LO.

STREIK Handel og Kontor krever innsyn i lønnsstatistikk og det de kaller reelle forhandlinger om lønn for de LO-ansatte. I dag gikk de ut i en historisk streik mot arbeidsgiver LO. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
STREIK Handel og Kontor krever innsyn i lønnsstatistikk og det de kaller reelle forhandlinger om lønn for de LO-ansatte. I dag gikk de ut i en historisk streik mot arbeidsgiver LO. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Vi ser dessverre konturene av en lønnspolitikk fra ledelsen hvor de som har høyest lønn, får mest, og hvor gapet mellom de lavest lønte og de høyest lønte bare øker. Nå krever vi innsyn i relevant lønnsstatitsikk. Vi vil ha reelle forhandlinger.»

Følgende står å lese på løpeseddelen som LO-ansatte på streikevakt utenfor Folkets Hus deler ut.

Historisk LO-konflikt For første gang streiker LO-ansatte og organiserte i LO-forbundet Handel og Kontor mot arbeidsgiver LO. Dermed står to LO-topper mot hverandre i konflikt, leder i Handel og Kontor og medlem i LO-sekretariatet, Trine Lise Sundnes, mot LO-leder Gerd Kristiansen.

Hun ønsker ikke å kommentere saken.Formelt er det Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening som er motpart til de streikende. Der er LO-sekretær Trude Tinlum styreleder.

Sundnes var fram til det ekstraordinære landsmøtet i Ap i vår medlem i sentralstyret. Da vek hun plassen for Gerd Kristiansen, som ble valgt til LO-leder på kongressen etter det ordinære Ap-landsmøtet i fjor.

Sundnes vil ikke kommentere den spesielle situasjon, og henviser til forbundets nestleder Bjørn Mietinen.- Det er han som er forhandlingsleder for avtalen, og det er helt normalt at vi fordeler ansvar, sier Sundnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer