- De som investerer i skole, må få ta ut utbytte

Utbyttestans er naivt og tullete av Høyre, sier økonomiprofessor.

NAIVT:Professor ved Norges Handelshøyskole, Terje Hansen, sier de er naivt av Høyre å ikke tillate utbytte for de som investerer i private skoler.
Foto: Leif Stang / Dagbladet
NAIVT:Professor ved Norges Handelshøyskole, Terje Hansen, sier de er naivt av Høyre å ikke tillate utbytte for de som investerer i private skoler. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Økonomiprofessor Terje Hansen mener broilere uten erfaring fra det praktiske liv må stå bak Høyres utbyttebegrensning for privatskoler.

- Det er fullstendig urealistisk å tro at noen vil investere i skoler uten å få avkastning på sine investeringer. Hvis man åpner for etablering av kommersielle skoler, men innfører utbyttesbegrensning, fører det bare til at selskapene må begå ulovligheter for å tjene penger. Det er helt tullete, sier professor ved Norges Handelshøyskole, Terje Hansen, til Dagbladet.

Høyre vil gjeninnføre privatskoleloven, men avviser at de vil innføre den svenske modellen og ikke vil tillate at eierne tar ut utbytte.

Kan omgås - Jeg er for prinsippet om privatskoler. Men jeg er helt mot å innføre utbyttesbegrensning. Hvis kommersielle aktører ikke kan ta ut utbytte, vil de finne andre måter å tjene penger på. Og det finnes haugevis av måter å omgå utbyttesbregrensningen på, sier Hansen.

Aktører som vil satse innenfor skolesektoren, kan for eksempel opprette et eget eiendomsselskap som eier eller leier bygningene. Så kan de sikre overskudd ved å ta skyhøy leiepris. Ifølge Hansen har ikke kommunene og fylkeskommunene et profesjonelt nok apparat til å kontrollere og stoppe en slik framgangsmåte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer