Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De som kjente henne har visst at hun har hatt det vanskelig

Venninner og medelever av 13-åringen som døde nyttårsaften var samlet i kirka i kveld.

SAMLET I SORG: Sokneprest Knut Grønvik åpnet i kveld Lommedalen kirke for de som ønsket å delta i en minnestund for 13-åringen som døde i valdres nyttårsaften. Rundt 150 voksne og barn var til stede. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet
SAMLET I SORG: Sokneprest Knut Grønvik åpnet i kveld Lommedalen kirke for de som ønsket å delta i en minnestund for 13-åringen som døde i valdres nyttårsaften. Rundt 150 voksne og barn var til stede. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BÆRUM (Dagbladet): Medelever og venner av den 13 år gamle jenta som døde i Valdres nyttårsaften, var samlet i Lommedalen kirke i kveld. Til sammen var rundt 150 ungdommer og voksne til stede for en stille samlig og for å minnes jenta.

- Noen fikk vite om dette dagen etter dødsfallet. Flere av de som gikk i klasse med henne kjente henne godt og foreldrene har et nært forhold til kirka. De har barn som er sterkt berørt av det som har skjedd, sier sokneprest Knut Grønvik i Lommedalen kirke til Dagbladet.

- Ikke nyttet Han sier samlingen i kveld ikke først og fremst handlet om de dramatiske hendelsene rundt dødsfallet, men om at her er det venninner i forskjellige stadier av sorg og selvbebreidelse.

- Det kan være enkelt for mange å bebreide seg selv for ting i en slik situasjon. Mitt budskap i kirken var at her er det tilgivelse og trøst, sier presten.

Hva bebreider de seg selv for?

- Jeg har en følelse av at de har prøvd så godt de kunne å være gode venninner, men så har det ikke nyttet, sier Grønvik.

- Hatt det vanskelig Visste de at hun hadde det vanskelig?

- Ja, det visste de. Det var jo kjent. De som kjente henne har visst at hun har hatt det vanskelig. Det er naturlig i en slik sammenheng at noen kjenner på: var dette min feil? sier soknepresten.

Moren til den 13 år gamle jenta er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt jenta nødvendig hjelp da hun døde. Moren ivaretas nå av helsevesenet og hun har ikke blitt avhørt av politiet ennå.

Dødsfallet skjedde i Valdres-omrdået, ifølge VG på en hytte. Men jenta bodde og gikk på skole i Bærum fram til høstferien i fjor. 26. november i fjor ba barnevernet i Valdres politiet om å undersøke en adresse for å se om det var folk der.

- I ettertid viser det seg at det er samme adresse som åstedet i vår etterforskning nå, sier politiadvokat Julie Dalsveen til NRK.

Ifølge politiet var det ingen hjemme på adressen da politiet sjekket. Politiet bekrefter også at mora hadde søkt om hjemmeundervisning for 13-åringen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media