STOR RESPONS: Arnfinn Andreassen (66) fikk penis ødelagt av en cystoskopiundersøkelse. Han og kona Elin har fått mange henvendelser etter at saken sto på trykk i Dagbladet på søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STOR RESPONS: Arnfinn Andreassen (66) fikk penis ødelagt av en cystoskopiundersøkelse. Han og kona Elin har fått mange henvendelser etter at saken sto på trykk i Dagbladet på søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- De som kommer etter skal ikke få samme helvete

Arnfinn Andreassen fikk penis ødelagt av underlivs-sjekk. Han er glad for at saken vekker oppmerksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Søndag fortalte kreftsyke Arnfinn Andreassen (66) sin historie i Dagbladet.

- Jeg har fått en god del omsorgsfulle henvendelser etter at saken sto på trykk. Lokalavisa har vært her, og P4 vil ha meg på 17.30 i dag. Det er fint med respons, og jeg håper det kommer noe ut av dette, sier han til Dagbladet.

- Vi valgte å stå fram med dette i håp om at de som kommer etter ikke skal få samme helvete. Vi vil vise fram et helsesystem hvor ingen tar ansvar for feilbehandlinger, sier kona Elin.

Penis ødelagt Arnfinn Andreassen visste ennå ikke at han hadde kreft da han kom til en cystoskopiundersøkelse hos en urolog i Vestfold i mai 2009 på grunn av vannlatingsproblemene han hadde slitt med i lengre tid.

- Jeg hylte av smerte, blodet sprutet, men urologen trykket på med instrumentet sitt likevel. Det var som å være på en slakterbenk, sier Andreassen til Dagbladet.

I dag, halvannet år etter underlivsundersøkelsen, har Andreassen fremdeles en stor og svært plagsom hevelse i hele underkroppen. Penis er deformert. Lukkemuskelen i urinrøret virker ikke, og han er inkontinent. Urinstrålen er langt fra normal.

- Etter inngrepet var spruten som fra et dusjhode. Det fatale stikket ødela ham som mann og som menneske, sier kona Elin Andreassen.

Urologen som utførte cystoskopien beklager sterkt de plagene Andreassen har hatt i etterkant.

- Jeg har aldri tidligere hørt om at pasienter skal ha fått slike senfølger etter en cystoskopi. Tilbakemeldingene om pasientens plager kom til meg lenge i ettertid, og jeg har aldri sett pasienten etter undersøkelsen fordi sykehuset skulle følge ham opp videre, sier urologen.

- Vil ha svar Arnfinn Andreassen søker nå erstatning for sitt ødelagte underliv, men også for den uhelbredelige kreftsykdommen som ble oppdaget altfor sent. Han frykter også at den voldsomme cystoskopiundersøkelsen kan ha perforert kreftsvultsen, slik at kreften spredte seg svært raskt.

- Tanken på erstatning har aldri drevet meg. Hadde bare legene vært villige til å møte og snakke med oss, kunne saken ha vært ute av verden for vår del. Men det har de ikke vært interesserte i, sier Arnfinn Andreassen.

- Vi vil ha svar. Det er derfor vi går videre med saken, sier kona Elin.

LAMMET: Penisen til Arnfinn Andreassen ble lammet og deformert etter en cystoskopiundersøkelse. Foto: Privat
LAMMET: Penisen til Arnfinn Andreassen ble lammet og deformert etter en cystoskopiundersøkelse. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer