- De som lager Iphonen din er for trøtte til å spise

Rapport avslører rystende arbeidsforhold hos Apple-leverandør.

-UTSLITTE: Arbeidere som arbeider for en kinesisk underleverandør av Apple-elektronikk tvinges til å jobbe 65-timersuker og er for utmattet til å spise, ifølge en fersk rapport fra Institute for Global Labour and Human Rights. Foto:  Institute for Global Labour and Human Rights
-UTSLITTE: Arbeidere som arbeider for en kinesisk underleverandør av Apple-elektronikk tvinges til å jobbe 65-timersuker og er for utmattet til å spise, ifølge en fersk rapport fra Institute for Global Labour and Human Rights. Foto: Institute for Global Labour and Human Rights Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ansatte ved den kinesiske fabrikken Zhen Ding Technology Holding - som produserer kretskort for Apples telefoner og nettbrett - arbeider under rystende forhold, ifølge en fersk rapport fra Institute for Global Labour and Human Rights, omtalt av Huffington Post.

Rapporten nevner at også Kindle og Xiaomi mottar kretskort fra fabrikken.

- Bryr seg ikke om liv og død De blir tvunget til å arbeide opptil 72 timer i uken, må sove i «primitive, mørke og skitne rom» med mange andre, og blir utsatt for trakassering og vold fra sikkerhetsvaktene, ifølge rapporten fra den amerikanske organisasjonen.

Arbeidet skal være så utmattende at mange velger å sove i stedet for å spise i lunsjpausen.

- Produksjonsmålene øker hver dag. I dag nådde vi kravene, og i morgen går kravene opp. Det fortsetter helt til vi ikke greier å fullføre jobben, sier en arbeider ifølge rapporten.

Når de ikke produksjonsmålene må de jobbe «frivillig» overtid.

- Så lenge sjefen tjener penger, bryr de seg ikke om liv og død, sier en annen arbeider.

- Får ikke gå på do De fabrikkansatte får ikke gå på toalettet, bortsett fra i lunchen eller i løpet av de to timinutters pausene de har i løpet av arbeidsdagen, ifølge rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer