«De som leger deg, vil drepe deg»

Al-Qaida-leder advarte britisk prest i Amman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En al-Qaida-leder skrøt før de mislykkede bombene i London og Glasgow i forrige uke at terroristgruppa han tilhører hadde planer om å angripe mål i Storbritannia.

- De som leger dere vil drepe dere, «those who cure you will kill you», var ordene han brukte, ifølge den britiske avisa The Times.

Advarte prest

Advarselen ble overlevert til Canon Andrew White, som leder St. George-kirken i Baghdad i midten av april. White har arbeidet som prest i Midtøsten siden før Gulfkrigen, og leder den eneste anglikanske kirken i Baghdad. White arbeider også i The Foundation for Reconciliation in the Middle East (FRME), som blant annet jobber for å løse konflikten mellom Palestina og Israel.

Ga informasjonen videre

Disse opplysningene kan vise seg svært viktige, ettersom fem av de åtte som er arrestert hittil alle har medisinsk utdanning.

Canon White forteller The Times at han hadde gitt advarselen om de mulige terrorangrepene videre til en tjenestemann ved det britiske utenriksdepartementet i midten av april, men at han ikke hadde videreformidlet ikke de spesifikke ordene som ble brukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer