«De som leger deg, vil drepe deg»

Al-Qaida-leder advarte britisk prest i Amman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En al-Qaida-leder skrøt før de mislykkede bombene i London og Glasgow i forrige uke at terroristgruppa han tilhører hadde planer om å angripe mål i Storbritannia.

- De som leger dere vil drepe dere, «those who cure you will kill you», var ordene han brukte, ifølge den britiske avisa The Times.

Advarte prest

Advarselen ble overlevert til Canon Andrew White, som leder St. George-kirken i Baghdad i midten av april. White har arbeidet som prest i Midtøsten siden før Gulfkrigen, og leder den eneste anglikanske kirken i Baghdad. White arbeider også i The Foundation for Reconciliation in the Middle East (FRME), som blant annet jobber for å løse konflikten mellom Palestina og Israel.

Ga informasjonen videre

Disse opplysningene kan vise seg svært viktige, ettersom fem av de åtte som er arrestert hittil alle har medisinsk utdanning.

Canon White forteller The Times at han hadde gitt advarselen om de mulige terrorangrepene videre til en tjenestemann ved det britiske utenriksdepartementet i midten av april, men at han ikke hadde videreformidlet ikke de spesifikke ordene som ble brukt.

En talsmann for det britiske utenriksdepartementet sa på mandag at han har gitt den ordrette advarselen videre til politiet i London, ifølge The Times.

«De som leger deg, vil drepe deg»

-Møtte djevelen

Canon White sier han hadde møtte mannen under et møte i Jordans hovedstad Amman.

- Han fortalte meg hvordan de skulle drepe briter og amerikanere. Han fortalte at planene allerede var lagt, og at de snart skulle ødelegge britene.

-Menneskene som leger dere kommer til å drepe dere, var beskjeden som ble gitt til White.

Mannen var ifølge presten i førtiårene og hadde reist fra Syria for å delta på møtet. Al-Qaida-lederen fortalte presten at planene kom til å bli satt ut i livet i løpet av de nærmeste ukene, og at britene ville være det første målet. White fikk også beskjed om at britene og amerikanerne var plukket ut som terrormål på grunn av sine handlinger i Irak.

White sier at han ikke kjente mannens identitet da han møtte ham, og at han ikke vil avsløre den nå, men la til:

- Jeg møtte djevelen den dagen.

Legen Mohammed Asha (26), kona Marwa Dana (27), den Bagdad-utdannede legen Bilal Abdulla (27) og en annen lege (26) sitter nå i celler under jorda på Storbritannias fremste høysikkerhetspolitistasjon Paddington Green i London, etter de mislykkede terroranslagene. Foto: MARK RUNNACLES/AFP
Legen Mohammed Asha (26), kona Marwa Dana (27), den Bagdad-utdannede legen Bilal Abdulla (27) og en annen lege (26) sitter nå i celler under jorda på Storbritannias fremste høysikkerhetspolitistasjon Paddington Green i London, etter de mislykkede terroranslagene. Foto: MARK RUNNACLES/AFP Vis mer
AVDART: Angelikaner-presten Canon Andrew White fikk advarsel om terroranslagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer