«De som skjøt, var lave og tynne, nesten som barn.»

22-åringen som overlevde skuddsalvene på Sandaker, mener de maskerte våpendesperadoene var ute etter kameraten, Hung Nguyen (23). 22-åringen har nå forklart seg om det dramatiske overfallet på åpen gate i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De første skuddene traff kameraten min. Han segnet om, og jeg løp av gårde. Jeg mener de var ute etter å ta Hung Nguyen, har den skadde 22-åringen forklart i politiavhør.

Dagbladet kjenner detaljer i 22-åringens forklaring til politiet. Avhøret ble gjort ved sykesenga på Ullevål universitetssykehus. Den skadde 22-åringen er operert to ganger. Han ble truffet en gang i låret og en gang i lungen.

- De ropte hei

Hung Nguyen (23) og hans ett år yngre kamerat var på vei til jobb ved en industribedrift på Økern i Oslo like før klokka 06.30 tirsdag 3. februar. Begge bodde på Sandaker hybelhus, hvor de sonet dommer på et frigangshjem. De to kameratene hadde gått vel 200 meter, da de ble overrumplet av to bevæpnede menn med finlandshetter.

- Vi gikk fra hybelhuset og mot Sandakerveien. Vi skulle på jobb. Jeg hørte noen som ropte «hei» bak oss. Deretter snudde vi oss, og så hørte jeg et smell.

Det ble skutt flere ganger fra forholdsvis lang avstand. Det var to personer som skjøt, begge var maskerte, har 22-åringen forklart.

22-åringen og Hung Nguyen sto ganske tett da skuddene falt. Nguyen skal ha falt om etter å ha blitt truffet flere ganger. Også 22-åringen ble truffet av de første skuddsalvene fra det som trolig var et kraftig håndvåpen.

- Jeg ble blant annet truffet i låret. Så snudde jeg meg og la på sprang. Jeg kom meg ut i veien. Skytingen stoppet opp. Jeg så ingen der jeg sto midt i veien, forklarer 22-åringen.

Stoppet drapsmennene

Med skuddskader prøvde han å stoppe den første bilen for å komme seg til legevakta. Han vinket til den første privatbilen, trolig en Chevrolet Blazer. Der satt gjerningsmennene.

- Det var de samme folka. Jeg mener de ble stresset da de så meg. Jeg begynte å løpe, og da ble det ble skutt to ganger til fra bilen. Deretter forsvant de, og jeg fikk stoppet en annen bil som kjørte meg til legevakta, sier 22-åringen i avhøret.

Like etterpå kom ambulanse og politi til åstedet. Hung Nguyen lå igjen på bakken. Han døde i ambulansen på vei til sykehuset.

Politiet jakter fortsatt på gjerningsmennene. Drapsvåpnene er heller ikke funnet. Den skadde 22-åringen sier han ikke vet hvem som står bak. Han har imidlertid gitt politiet følgende beskrivelse av gjerningsmennene:

- De var lave og tynne, nesten som barn.

Politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt sier til Dagbladet at ingen er mistenkt eller siktet i saken.

Kjenner ikke motivet

- Vi jobber fortsatt på bred front, men vi kjenner foreløpig ikke motivet. Vi har hatt et rimelig kort avhør av den skadde 22-åringen, men jeg vil ikke kommentere detaljer i avhøret, sier Kristiansen.

- Politiet er nå på jakt etter fire sommerdekk som gjerningsmennene har tatt ut av fluktbilen før drapet. Disse dekkene ble lagt på parkeringsplassen ved Mølla, ikke langt fra Sandakersenteret, sier Kristiansen.

Fluktbilen ble stjålet fra St. Hanshaugen i Oslo kort tid før skuddramaet ved Sandaker kjøpesenter.

HAR FORKLART SEG: I løpet av få sekunder ble Hung Nguyen drept med flere skudd på åpen gate. Hans 22 år gamle kamerat ble truffet av to skudd. Nå har den skadde 22-åringen forklart seg om skuddramaet til politiet.