DREPT: Den tidligere politikeren og Putin-motstanderen Boris Nemtsov ble skutt og drept i Moskva sent på kvelden den 27. februar i år. Han var en av de viktigste pådriverne for innføringen av kapitalismen i Russland på 1990-tallet, og hadde en lang og suksessrik karriere under president Boris Jeltsin før han ble en kritiker av Putin og hans styre da sistnevnte tok over makta i 2000. Foto: EPA/PAVEL BEDNYAKOV/NTB SCANPIX
DREPT: Den tidligere politikeren og Putin-motstanderen Boris Nemtsov ble skutt og drept i Moskva sent på kvelden den 27. februar i år. Han var en av de viktigste pådriverne for innføringen av kapitalismen i Russland på 1990-tallet, og hadde en lang og suksessrik karriere under president Boris Jeltsin før han ble en kritiker av Putin og hans styre da sistnevnte tok over makta i 2000. Foto: EPA/PAVEL BEDNYAKOV/NTB SCANPIXVis mer

De som taler Vladimir Putin imot fortsetter å lide en voldsom død

Blodsporene til Kreml startet i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Da Boris Nemtsov den 27. februar i år ble likvidert like ved Kreml, var den russiske presidenten Vladimir Putin raskt på pletten og fordømte drapet som «en skam og en tragedie».

Nemtsov ble den kvelden den siste i en lang rekke kritiske røster mot det rådende regimet i Moskva som ble stilnet på brutalt vis. Fordømmelsen til tross, det tok ikke lang tid før spekulasjonene om hvorvidt Putin selv hadde hatt en finger med i spillet begynte å få feste.

For det å være kritisk mot mannen, som denne uka feirer sitt 15-årsjubileum på toppen av den russiske maktpyramiden, har aldri vært en ufarlig øvelse. Det hele begynte allerede før den nåværende presidenten tiltrådde sitt embete i mai 2000.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn