- De som tjener over 250.000 må tåle økt skatt

- Folk som tjener over 250.000 kroner bør ha økonomi til en skatteskjerpelse, sier Per Gunnar Olsen, medlem av LOs valgte toppledelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han hilser KrFs signaler om tilnærming i skattenivået mellom kapital- og arbeidsinntekter velkommen, men understreker at den sosiale profilen på skatteopplegget for neste år vil være avgjørende for hvordan LO stiller seg.

KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs sier til Dagens Næringsliv tirsdag at høstens sentrums-budsjett skal by på skjerpet skatt for de rikeste. KrF legger også opp til at den grunnleggende lønnsskatten til stat, fylke og kommune skal reguleres opp i takt med kapitalskatten. Dermed kan både kapitalskatten og bunnsatsen for skatt på alminnelig inntekt bli økt fra 28 til 30 prosent i forslaget til statsbudsjett for neste år, skriver avisen.

Rettferdighet

- Likestilling av kapital- og arbeidsskatt er som musikk i våre ører. Det har med rettferdighet å gjøre. Når det er behov for å stramme inn økonomien kan ikke kapitaleierne slippe unna, sier Olsen til NTB.

LO mener det er rom for en viss økning i kapitalskatten, og rom for en skatteskjerpelse for dem som tjener over det LO kaller normal arbeidsinntekt, 250.000 kroner.

- Vi er mer opptatt av den sosiale profilen på skatteopplegget, enn akkurat av hvilken prosentsats som legges til grunn, understreker Olsen. LO vil nemlig ikke ha noen skatteskjerpelse for inntekter under 250.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer