<strong>SNØ:</strong> Det har kommet en god del snø på Sør- og Østlandet de siste dagene. Du trodde kanskje at våren kom i mars? Da tar du i følge meteorologne feil. 
Denne campingvogn stårpå campingplassen på Sjusjøen. 

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SNØ: Det har kommet en god del snø på Sør- og Østlandet de siste dagene. Du trodde kanskje at våren kom i mars? Da tar du i følge meteorologne feil. Denne campingvogn stårpå campingplassen på Sjusjøen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- De som tror at våren har kommet, har tatt helt feil

Meteorologene sier at det ikke blir vår i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sjekk været der du bor på dagbladet.no/vaer/

(Dagbladet): Etter snøsjokk og kaos på veiene på Sør- og Østlandet i går og i dag, melder meteorologene at våren ikke er i nærheten av å ha kommet til landet ennå.

- De som tror at våren har kommet, har tatt helt feil, sier meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Han forteller at det blir en liten temperaturstigning i dag og i morgen, men så blir det kaldere.

- I helga blir det såpass mildt at det i lavereliggende områder kan bli temperaturer over null, og dermed slapsete, men så snur det, sier Mentzoni.

Kulderekord Vakthavende meteorolog ved StormGeo, Solbjørg Apeland, forteller at det ikke ser ut som våren kommer i mars.

- Det blir kaldt ut måneden, sier Apeland.

Selv om det er mildt i helga på Østlandet er det ikke slik i resten av landet. Ifølge Adressa var det historisk kaldt på Røros i natt. Man må 35 år tilbake i tid for å finne tre netter med temperaturer under minus 30 grader celcius.

Det ble målt under 20 kuldegrader fire steder i Trøndelag i natt; Røros, Snåsa, Sølendet og Kotsøy.

I Karasjok ble det målt 37,8 grader, noe som er det laveste i andre halvdel av mars siden målingene begynte i 1966.

Snøværet Apeland forteller at snøværet på Sørlandet, Østlandet og sør i Rogaland utover dagen vil trekke opp mot Bergen, og svekkes i løpet av natta.

I morgen blir det fint vær, med sol utover ettermiddagen på Sør- og Østlandet, på Vestlandet blir det skyet og halvskyet hele dagen.

Men så blir det, som nevnt, kaldere igjen.

Sol I neste uke trekker et lavtrykk fra de britiske øyer inn over kontinentet.

- Vestlandet og Midt-Norge får opphold og lengre perioder med sol, men sørlige deler av Rogaland, Sørlandet og Østlandet blir mer påvirket av lavtrykket i sør, sier Apeland.

Hun forteller at dett lavtrykket gjør at været blir mer skyet, og at det kan komme litt nedbør på Østlandetfra tirsdag. Mandag blir det hovedsakelig oppholdsvær sør for Mjøsa.

- Det vil holde seg kaldt, sier Apeland.

Den gode nyheten er at det blir fine forhold for de som ønsker å gå på ski på fjellet.

<strong>DEN GODE SIDEN:</strong> Den gode nyheten er at det blir fine forhold for skigåere på fjellet. Dette bildet ble tatt på Lunken, Sjusjøen.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DEN GODE SIDEN: Den gode nyheten er at det blir fine forhold for skigåere på fjellet. Dette bildet ble tatt på Lunken, Sjusjøen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer