«De som vil bygge opp et parallell-samfunn, må finne seg et annet land å bo i»

Michael Tetzschner (H) reagerer skarpt på homohets i Oslo.

REAGERER: Michael Tetzschner (H) har ingen sans for at homofile blir hetset på Grønland i Oslo.
Foto Cornelius Poppe / SCANPIX
REAGERER: Michael Tetzschner (H) har ingen sans for at homofile blir hetset på Grønland i Oslo. Foto Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Dagbladet skriver i dag om kjæresteparet Anders Rasmushaugen (24) og Michael Eimstad (33) som ble overfalt på Grønland i Oslo fordi de holdt hender på gata.

Gjerningsmannen ga sterkt uttrykk for at dette ikke blir tolerert i en «muslimsk bydel».

Sentrale politikere reagerer kraftig på at denne type hatkriminalitet forekommer.

- Må slås ned på
- I et godt og fordragelig samfunn må man vise toleranse. Det skal ikke være slik at en minoritet ser ned på en annen minoritet, sier leder for Oslo Høyre, Michael Tetzschner.

Tetzschner mener det ikke er opp til noen å definere andre som uvelkomne i en bydel.

- Hvis noen ønsker å bygge opp et konkurrerende parallellsamfunn, må de finne seg et annet land å bo i. Vi må slå ned på det som kanskje er en vrangforestilling hos noen få, men som kan spre seg blant flere, sier Høyre-lederen.

SVs Akhtar Chaudhry er også opprørt.

HETSET: Kjæresteparet Anders Rasmushaugen (24) og Michael Eimstad (33) fikk ikke vise sin kjærlighet ustraffet på Grønland i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD
HETSET: Kjæresteparet Anders Rasmushaugen (24) og Michael Eimstad (33) fikk ikke vise sin kjærlighet ustraffet på Grønland i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

- Dette er hatkrimialitet. Det tåler vi ikke. Vi er så strenge at vi har laget et eget straffebud i straffeloven for å markere at vi ikke aksepterer dette. Politiet må gjøre en jobb her. Jeg forventer og tror at de vil ta tak i dette og få tak i vedkommende, sier Chaudhry.

- Ikke muslimsk bydel
Han understreker at Grønland ikke er en muslimsk bydel.

- Dette er ingen muslimsk bydel. Det er en flerkulturell bydel som på mange måter er et Oslo i miniatyr. Her bor svarte, hvite og gule, muslimer og ikke muslimer sammen i en smeltedigel. Men hadde det vært en muslimsk bydel så hadde fortsatt norsk lov gjeldt her, framholder Chaudhry, som ikke tror at angrepet er uttrykk for en tendens.

- Gale mennesker finnes det over alt. Jeg har ingen grunn til å tro at dette er noe annet. Jeg har også snakket med generalsekretæren i islamsk råd i dag. Han er helt enig i at dette tåler vi ikke, sier Chaudhry. 

-HATKRIMINALITET:  - Dette tåler vi ikke, sier SVs Akhtar Chaudhry. Arkivfoto: Øistein Norum Monsen
-HATKRIMINALITET: - Dette tåler vi ikke, sier SVs Akhtar Chaudhry. Arkivfoto: Øistein Norum Monsen Vis mer