Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De spiller russisk rulett med uskyldiges liv

- De skjøt 7-8 pistolskudd, midt i folkemengden, forteller øyenvitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer ble søndag kveld skutt, midt på Aker Brygge i Oslo Sentrum. Øyenvitner forteller til Dagbladet.nos reporter at skytingen skjedde ved en av benkene nesten ytterst på brygga, mellom Kaffebrenneriet og kjøpesenteret.

To navngitte menn er etterlyst av politiet. Politiet mener de vet hvem som var involvert i skyteepisoden, og at det dreide seg om et oppgjør mellom A- og B-gjengen.

- Mest sansynlig tilhører de to skadde A-gjengen. Og da kan man anta at de andre er fra B-gjengen, sier Oddleiv Svienungsen ved krimvakta i Oslo til Dagbladet.no.

Helt sentrale personer i de to gjengene skal være innblandet.

- Denne gangen har vi mye god informasjon, og folk har plukket ut navngitte gjerningspersoner. Vi kjører nå beinhardt på framover til disse er bak lås og slå. Politiet oppfordrer dem faktisk til å melde seg, det vil være til fordel for dem, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Har funnet fluktbilen

Politiet jobber ut fra at fire menn angrep de to som nå ligger skadd på sykehus. Alt av tilgjengelige ressurser var i natt satt inn i jakten på de fire, og seint søndag kveld ble den antatte fluktbilen, en svart BMW, funnet av politiet utenfor en gård i Stensgata.

Abrahamsen er opprørt over at gjengmedlemmene satte flere hundre uskyldige mennesker i fare.

- De spiller russisk rulett med uskyldiges liv

- Det ble løsnet mange skudd, og det er et under at det ikke går riktig galt. De spiller russisk rullett med livet til en uskyldig tredjepart, sier politioverbetjenten.

Midt i folkemengden 

På Aker Brygge var det i kveld var flere hundre mennesker som flyktet da da det ble avfyrt 6-7 skudd.

- Det er ganske utrolig at ingen andre ble skadd i skytingen, sier politiførstebetjent Terje Saraasen.

Dagbladet.no har snakket med flere mennesker som ufrivillig ble øyenvitner til skytingen.

- To kraftige, voksne menn lå skadd på bakken, begge var skutt i beina. Tre-fire yngre menn løp fra åstedet, noen med pistoler synlig i hendene. Blant dem var en mann med dongeribukse og hettegenser som skjulte pistolen i bukselinneingen etter hvert som han løp oppover gata. Han ble plukket opp av en svart bil med sotede vinduer, forteller et øyenvitne til Dagbladet.no. 

24-åringen forteller at folk løp i alle retninger da skuddene falt.

- Skutt på kloss hold 

Selger Dag Thomsen spiste middag med familien sin på en uterestaurant 40-50 meter unna da skytingen begynte.

- Det var helt sprøtt. Vi trodde først at det var kinaputter, men så så vi at folk lå på bakken og blødde. Datteren min så at en av mennene ble skutt med pistol på kloss hold, seinere så vi at en av dem løp oppover gata, sier familefaren, som filmet deler av dramaet med mobiltelefonen sin.

Thomsen forteller at han så mødre som tok tak i barna sine og løp avgårde for å komme bort fra skytterne.

- Det er helt utrolig at noe sånt  kan skje midt i Oslo, sier han til Dagbladet.no.

Gjerningsmennene flyktet

Ambulansene kom ifølge øyenvitnene til stedet lenge før politiet var på plass. Alle gjerningsmenn var da forsvunnet. Før ambulansepersonellet ankom kom to norsk-pakistanere  løpende for å hjelpe de skadde.

- Alle de andre løp bort derfra uten å gjøre noe, så vi måtte hjelpe dem, sier en av ungdommene til Dagbladet.no.

Han kjenner de skadde, men vil ikke si noe om bakgrunnen for det målrettede angrepet.

Tilstanden til de skadde skal være stabil og ikke livstruende.

Rett før meldingen om skytingen på Aker Brygge fikk politiet melding om at en kvinne var funnet skutt på Bestum i Oslo. Det skapte noen problemer for etterforskningen, blant annet var helikopteret ikke tilgjengelig umiddelbart.

Politiets tekniske etterforskere var søndag kveld på stedet og sikrer spor. Blant annet er det funnet en rekke tomhylser og blodspor.

Politiet vurderer nå å sende ut signalement av de etterlyste.

Dagbladet.no følger saken videre.

<B>SKJØT MIDT I FOLKEMENGDE:</B> Flere hundre personer flyktet i alle retninger da skuddene falt, midt på Aker Brygge. Dette bildet er tatt like etter at gjerningspersonene flyktet fra stedet.
KAOTISK:Gjerningsmennene flyktet fra stedet før politiet kom.
KJENT FOR POLITIET: Skytingen var trolig ett oppgjør mellom A- og B-gjengen.
SIKRER SPOR: Politiets etterforskere jobbet i kveld med å sikre spor på Aker Brygge.
BLOD PÅ BAKKEN: Et par joggesko, flere tomhylser og blodspor lå igjen på brygga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling