- De spør etter klasse- kameratene sine

Alle barna som overlevde bussulykken er nå identifisert.

SØRGER: 22 barn og seks voksne ble drept drept i denne tunnelen. Maude (33) minnes de drepte. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SØRGER: 22 barn og seks voksne ble drept drept i denne tunnelen. Maude (33) minnes de drepte. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Belgiske myndigheter forbereder seg på å frakte ofrene for den tragiske bussulykken i Sveits tilbake til Belgia i dag.

To militære fly står standby, og den belgiske regjeringen skal innen kort tid holde et hastemøte, skriver BBC.

22 barn og seks voksne omkom etter at en belgisk turbuss kjørte inn i en tunnelvegg på motorveien i nærheten av byen Sierre i går. De var på vei hjem fra skiferie. 24 barn er skadd, for noen er tilstanden kritisk.

Alle identifisert Da de pårørende i går ble fraktet til Sveits, var ikke ofrene identifisert ennå. Mange foreldre visste derfor ikke hvorvidt deres barn var blant de levende eller døde.

SORG: Mennesker strømmet i går til ulykkesstedet for å tenne stearinlys til minne om ofrene for bussulykken ved Sierre. Foto: REUTERS/Adrian Streun
SORG: Mennesker strømmet i går til ulykkesstedet for å tenne stearinlys til minne om ofrene for bussulykken ved Sierre. Foto: REUTERS/Adrian Streun Vis mer

Nå skal alle ofrene være identifisert, ifølge den franske avisa L'Express. De skadde er 17 belgiske statsborgere, tre nederlendere, en polsk og en tysk statsborger. Det var også sju nederlandske barn, som gikk på skole i Belgia, blant de drepte.

Sky News har snakket med en av legene som behandler noen av de overlevende etter bussulykken, Michael Canans. Han jobber på sykehuset i Sion, hvor 14 av de skadde barna ble sendt.

«Traumatisk» Han sier at flesteparten bare har lettere bruddskader, men understreker at situasjonen kan bli svært traumatisk for barna når de får vite at mange av klassekameratene har mistet livet. Flesteparten er bare tolv år gamle.

- Dette er selvfølgelig veldig viktig, og vi har psykologer både her og på de andre sykehusene, og sammen med foreldrene. Etter hvert som de forstår at mange av vennene deres ikke overlevde, vil det bli veldig traumatisk for dem, selvfølgelig, sier han.

DØDSULYKKE: Bussen smalt inn i tunnelveggen, og store deler av fronten ble smadret. 28 personer mistet livet i ulykken, som beskrives som en av de mest alvorlige trafikkulykkene i Sveits de siste 30 åra. Foto: AFP PHOTO / POLICE CANTONALE VALAIS
DØDSULYKKE: Bussen smalt inn i tunnelveggen, og store deler av fronten ble smadret. 28 personer mistet livet i ulykken, som beskrives som en av de mest alvorlige trafikkulykkene i Sveits de siste 30 åra. Foto: AFP PHOTO / POLICE CANTONALE VALAIS Vis mer

Han forteller at de lurer på hvordan det har gått med klassekameratene. Da de døde ennå ikke var identifisert, var det imidlertid vanskelig for legene å gi barna klare svar.

- De snakker og spør om hvordan det går med klassekameratene, men akkurat nå er vi ikke hundre prosent sikre på hvem som overlevde og hvem som ikke gjorde det, sier Canans.

Ukjent årsak Årsaken til bussulykken, som beskrives som en av de mest alvorlige trafikkulykkene i Sveits de siste 30 åra, er foreløpig ikke kjent. Begge bussjåførene var blant de døde, hvilket vil gjøre etterforskningen av ulykken vanskelig, ifølge den belgiske samferdselsministeren, Melchior Wathelet.

Politiet har nå utelukket at bussjåføren kjørte for fort.

MINNEGUDSTJENESTE: Sørgende etter ulykken deltok i går i en gudstjeneste i Belgia. Foto: EPA/JULIEN WARNAND
MINNEGUDSTJENESTE: Sørgende etter ulykken deltok i går i en gudstjeneste i Belgia. Foto: EPA/JULIEN WARNAND Vis mer

- Vi jobber med tre hovedhypoteser til ulykkesårsaken: Et problem med kjøretøyet, at sjøføren fikk et illebefinnende, eller mennesklig feil, sa rettsmedisiner Elsig Oliver på en pressekonferanse i går.

Han opplyste videre at det vil blie foretatt en obduksjon av sjåførene, og at politiet også vil gå gjennom overvåkingsbilder fra tunnelen.

LANDESORG: Belgias statsminister Elio Di Rupo på en pressekonferanse i går. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
LANDESORG: Belgias statsminister Elio Di Rupo på en pressekonferanse i går. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer
PÅ VEI HJEM: Skolebarna hadde vært på skiferie i de sveitsiske alpene, og var på vei tilbake til Belgia igjen da den tragiske ulykken skjedde. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
PÅ VEI HJEM: Skolebarna hadde vært på skiferie i de sveitsiske alpene, og var på vei tilbake til Belgia igjen da den tragiske ulykken skjedde. Foto: REUTERS/Denis Balibouse Vis mer