- De sprengte seg inn i banken vår

Banksjef i Westra Wermlands Sparbank frykter at ransutbyttet er enormt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det var seks ansatte på jobb da de brutale ranerne slo til. De er alle i sikkerhet. Ingen er fysisk skadd, men dette har selvsagt vært en psykisk påkjenning, sier adminstrerende direktør Öivind Neiman til Dagbladet.no.

Han satt i et møte i den svenske byen Arvika da han fikk beskjeden om dobbeltranet som rystet Charlottenberg. Sammen med sin assistent og sikkerhetssjefen i banken reiste de til den ransrammede byen for å bistå sine arbeidere.

- Det er litt uvisst hvor mange ranere som slo til mot vår bank. Vi vet at de har sprengt seg inn minst ett sted i banken vår. De var inne i mellom ti og 15 minutter, sier Neiman, som sier det ble hørt skudd utenfor.

Nå frykter han at store deler av pengene i banken er i ranernes hender.

- Vi vet at de fikk med seg et utbytte, men ikke hvor mye. Det var veldig mye penger i banken. Lørdag var den årlige Charlotta-dagen. Det betyr at det var veldig mange mennesker i byen og stor omsetning. Jeg frykter og mistenker at utbyttet deres er veldig stort nå, sier Neiman til Dagbladet.no.

Også Nordea sin filial i byen ble ranet i tidlig.

- Jeg våknet av det smalt. Det var ca. fire smell, jeg vet ikke om det var fra automatvåpen eller eksplosiver, sier Niclas Höglund, som bor rett ved siden av Nordea.

DOBBELTRAN: Nordeas filial i Charlottenberg ble brutalt ranet i dag tidlig. Det samme ble Westra Wermlands Sparbank i samme by. Administrernde direktør Öivind Neiman mistenker at ransutbyttet er stort. Foto:  Niclas Höglund
DOBBELTRAN: Nordeas filial i Charlottenberg ble brutalt ranet i dag tidlig. Det samme ble Westra Wermlands Sparbank i samme by. Administrernde direktør Öivind Neiman mistenker at ransutbyttet er stort. Foto: Niclas Höglund Vis mer
- De sprengte seg inn i banken vår
BLE AVFYRT SKUDD: Øyenvitner forteller til Dagbladet.no at det ble løsnet skudd i gatene i Charlottenberg i dag tidlig.