- De spurte om vi var homo, og så slo de oss hardt i ansiktet med knyttneven

To homofile menn utsatt for vold på åpen gata i Oslo.

BLE SLÅTT:  Christoffer Paulsen og Mats Moe ble slått på åpen gate i Oslo. Foto: Privat
BLE SLÅTT: Christoffer Paulsen og Mats Moe ble slått på åpen gate i Oslo. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi hadde vært ute og tatt noen øl på onsdag, og på vei nordover Torggata i Oslo, da kom det tre gutter opp ved siden av oss og spurte om vi var homo. Han likte tydeligvis ikke svaret, og vi fikk et slag i ansiktet, forteller Mats Moe til Dagbladet.

Han og kompisen Christoffer Paulsen ble slått ned på gata, fordi de er homofile.

Skjer bare med andre - Da har det hendt - det man alltid tenker at hender noen andre, men ikke meg selv. Det å bli utsatt for vold, bare på grunn av noe man ikke har valgt selv, på grunn av noe man aldri hatt kontroll over, på grunn av hvem man vier sin kjærlighet til, er uten tvil det aller styggeste jeg har opplevd noensinne, skriver Paulsen på Facebook.

Moe forteller at etter å ha blitt slått en gang, fikk de igjen spørsmålet om de er homofile.

- Igjen svarte vi selvfølgelig ja, og jeg fikk nok et slag i ansiktet. Denne gangen var det hardere, sier Moe.

Moe ringte politiet og følger etter guttene, som helt tydelig er opptatt av å komme seg bort.

- All honnør til Oslo-politiet. Det tok ikke mer enn to minutter før vi ble satt i kontakt med en patruljebil i nærheten, og de gjorde det de kunne for å finne gjerningsmennene. Men det er jo litt som å finne nåla i en høystakk. Uansett, de gjorde virkelig det de kunne for oss, sier Moe.

- Vi har et langt stykke å gå - Hadde vi vært to helt tilfeldige fyrer som ble utsatt for blind vold, hadde jeg nok ikke reagert så kraftig. Men det var så tydelig at de  gjorde dette på grunn av vår seksuelle legning. Vi tror vi har kommet så langt i 2015, men vi har fortsatt et langt stykke å gå, sier Moe.

Både Moe og Paulsen har tidligere opplevd å bli hetset for deres legning, men bare på avstand.

- Det skjer jo at folk ruller ned bilvinduet og roper «jævla homo». Men det preller lettere av enn det vi opplevde i går. For meg er det viktig at vi svarte ja på spørsmålet, selv om guttene virket provosert og truende. Hvis vi hadde trukket oss unna og benektet vår egen legning hadde de vunnet. Og den seieren skal vi ikke gi dem, sier Moe.

Politiet opplyser til Dagbladet at de ble kontaktet av en mann som hadde blitt slått ned på grunn av sin legning.

- Patruljen søkte i området etter gjerningsmennene, men uten hell. Fornærmede ble oppfordret til å anmelde hendelsen. Hvis han gjør det, vil det bli etterforsket videre. Dette går under det som kalles hatkriminalitet, sier Ola Krokan, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer