- BLE SKALLA NED:  Stian Fikseaunet og kameraten var på vei hjem fra nyttårsfeiring da de skal ha ha blitt banket opp av to unge gutter de møtte på veien. Dette bildet ble tatt like etter hendelsen. Foto: Privat.
- BLE SKALLA NED: Stian Fikseaunet og kameraten var på vei hjem fra nyttårsfeiring da de skal ha ha blitt banket opp av to unge gutter de møtte på veien. Dette bildet ble tatt like etter hendelsen. Foto: Privat.Vis mer

- De spurte om vi var «på vei hjem for å pule»

Stian Fikseaunet (28) og kameraten ble banket opp av to unge gutter nyttårsaften. - De sa de ikke likte homofile, sier Fikseaunet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stian Fikseaunet (28) feiret nyttårsaften sammen med venner i Trondheim. Etter først å ha vært en tur på byen og en liten tur innom et nachspiel, skulle Stian og en kamerat sette kursen hjemover i tretida på natta.

Siden kameraten hadde drukket litt og det var glatt på veien, holdt Stian ham i hånda for at han ikke skulle falle.

- Da kom det to gutter bak oss og  spurte om vi var homo. De sa at de ikke likte homofile. Jeg svarte bekreftende på at det var vi, og da spurte de om vi var «på vei hjem for å pule», sier Fikseaunet til Dagbladet.

- Blødde kraftig Han sier guttene så ut til å være i begynnelsen av tyveårene, og han beskriver dem som «helt vanlige, norske gutter».

- De la ut om hvor lite de likte det homofile gjøre sammen. Etter hvert spurte jeg om de var homofile selv, siden de var så opptatt av dette. Da skalla en av guttene meg rett ned, sier Fikseaunet. 

Kameraten skal ha forsøkt å gripe inn, men endte selv med å bli slått og sparka. Voldsepisoden ble avbrutt da et par kom gående langs veien, og de to guttene stakk fra stedet.

- Vi fikk hjelp av kompisene våre, og fikk skyss ned til legevakta. Jeg blødde kraftig fra ansiket, men heldigvis slapp jeg greit fra det. Jeg ble bare hoven over nesa, og det er derfor ikke så lett å snyte seg i dag. Jeg fikk også et hakk i den ene fortanna. Kameraten min fikk et kutt i leppa og måtte sy, sier han. 

Vil politianmelde saken Fikseaunet sier han aldri har sett guttene før, og han vet heller ikke hvem de er. Han ønsker likevel å anmelde saken til politiet. 

- Jeg er veldig opptatt av at sånne hendelser skal anmeldes. Politiet har også sagt at de ønsker at folk anmelder vold mot homofile, sier 28-åringen, og sier han aldri har opplevd noe slikt i Trondheim: 

- Jeg har vært i en liknende situasjon før, men det var i London. Da klarte vi imidlertid å komme oss unna før det ble noe mer bråk. Jeg er av den typen som blir stående igjen på stedet og ikke vil vise svakhet. Jeg føler ikke jeg har noen grunn til det, jeg er den jeg er. De fleste pleier også bare å ha det i kjeften, sier han.

Kameraten til Stian, som ikke ønsker å navngis, sier til Dagbladet at han også kommer til anmelde saken i løpet av uka. 

- Det er en utrolig tragisk hendelse. Jeg har aldri vært i noe bråk før. Det er liksom ikke meg, sier han. 

- Men det går bra med meg. Jeg fikk et kutt i leppa mi som jeg må leve med en stund, men jeg er ikke noe redd for å gå ut. Sånn sett tar jeg det ganske rolig, sier han videre.