- De spytter ikke i glasset

Kaptein, styrmann og purser blåste rødt før avgang tirsdag. Restaurantsjef Børge Olsen ved Harvey's Bar & Restaurant i Oslo sier han ofte har besøk av mannskaper fra British Airways.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sier at de engelske BA-pilotene har et jevnt høyt alkoholforbruk.

- De spytter ikke i glasset, sier Olsen til Dagbladet.

I flere år har det populære utestedet hatt overliggende BA-mannskaper i Oslo på kveldsbesøk. Dette skyldes først og fremst at BAs faste crewhotell, Clarion Royal Christiania Hotel, ligger i samme bygning - med inngang rundt hjørnet.

- Rett på drammene

- British Airways-ansatte har lenge foretrukket oss, fordi våre priser ligger 20 prosent lavere enn baren i hotell-lobbyen. Såpass mye som disse mannskapene drikker, er det opplagt at pris spiller en rolle, sier Børge Olsen til Dagbladet.

- Jeg vet også positivt at BA-mannskapene har rabatterte priser på alkohol ved andre utesteder i byen.

Han forteller at to BA-crew, hver på sju personer, daglig sjekker inn ved Clarion Royal Christiania Hotel.

- Ofte samles minst ett crew hos oss, sier Olsen.

- Spesielt mannskapet som kommer inn seint om kvelden liker å ta seg noen drammer hos oss. De spiser gjerne på rommet før de kommer ned i baren her. Da er det ofte så seint at de hopper over ølet - og går rett på drinkene.

Gode kunder

- Hvordan kan du vite om et selskap med gjester kommer fra British Airways?

- Noen ganger har jeg sett dem sjekke inn like før. Andre ganger snakker jeg med dem. Som oftest er det nok å se på dem. Et selskap med flere relativt jevngamle mennesker som snakker dannet engelsk og går pent kledd, er ensbetydende med BA.

Olsen sier at BA-crewene er gode kunder, som legger igjen mange penger.

- Selv om alkoholforbruket deres kan være til dels høyt, har vi aldri opplevd å måtte kaste ut BA-personell. De er hyggelige kunder som betaler for seg, understreker Børge Olsen.

Han opplyser at det aktuelle mannskapet som blåste rødt i cockpit tirsdag morgen, ikke var på Harvey's kvelden i forveien.

GODE KUNDER: - Mannskapene fra British Airways legger igjen mange penger i alkohol her, sier restaurantsjef Børge Olsen ved Harvey's Bar & Restaurant. Det samme kan servitør/bartender Camilla Tønnesen bekrefte.