- De stjeler fra hverandre og henter det igjen

Slik var miljøet rundt Vollheim gård.

DØDENS GÅRD: Fem personer er tiltalt for drapene på Vollheim gård. Foto: Jacques Hvistendahl
DØDENS GÅRD: Fem personer er tiltalt for drapene på Vollheim gård. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Berit Thorstensens forsvarer Tor Kjærvik beskrev miljøet rundt personene på Vollheim gård som en gjeng tyver. Han mente i sin prosedyre at det var helt vanlig å reise for å stjele av folk man hadde kjennskap til. Det var også like normalt og hente stjålne ting tilbake fra tyven selv.

Stjeler og henter- De stjeler fra hverandre og henter det igjen. Det er sånn miljøet er. De lurer og stjeler av hverandre og henter og bringer tilbake, sa den erfarne forsvareren.

I tiltalen inngår to grove ran. De første skjedde natt til lille julaften 2007. Ifølge tiltalen Knut Arne Thorstensen, Knut Keiko Rønningen Kaasastul og Ole Kristian Bjørnsen til en person på Rena. Politiet mener at dette ble gjort på oppdrag fra Berit Thorstensen. Det skal ha vært strid om en bil hun kjøpte av ransofferet, men som han tok tilbake. Hun ville derfor ha igjen pengene. Trodde ranere var julebukkDa fire maskerte menn banket på hos ransofferet midt på natten spurten han om det var julebukk. Men det var alt annet enn julebukk som banket på i skogen på Rena den natten. Han ble truet med at ranerne skulle kappe fingrene av ham, noe som skapte frykt. De tok også med seg flere gjenstander, en laptop, digitale kameraer og flere mobiltelefoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer