PÅ INNSIDEN: Politiet har lekket bilder fra gjerningsmannens hotellrom. En video tatt av en tidligere gjest avslører også utsikten Stephen Paddock hadde over festivalområdet. Video: CNN Vis mer

Las Vegas-skytingen

De stormet masse­drapsmannens hotellrom. Nå snakker de: - Han blødde fra ansiktet

Politiet snublet i ammunisjon da da de brøt opp døra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg husker at jeg så hvite gnister som traff asfalten, før det samme skjedde med bilen. Jeg sto bare og så på mens kulene traff rett ved siden av oss. Og jeg tenkte: hvordan klarer han å være så presis?

Slik beskriver Casey Clarkson hjelpeløsheten han følte rett etter at Stephen Craig Paddock startet sitt angrep i Las Vegas forrige mandag.

Politimannen sto blant 22 000 festivalgjengere da kulene plutselig haglet, ifølge CBS News. Kanalen har intervjuet en rekke politimenn om hva de gjorde samme kveld, deriblant selve gruppa som stormet angriperens hotellrom.

- Som en sveitserost

Innsatsstyrken ankom Mandalay Bay Hotels 32. etasje drøyt tolv minutter etter at skytingen begynte, ifølge amerikanske myndigheter

Der oppdaget de en tralle viklet inn i ledninger.

Gjenstanden viste seg ikke å være en bombe, men et kamera satt opp av gjerningsmannen for å overvåke inngangsdøra.

- Den var hullete. Nesten som en sveitserost, sier Dave Newton, en av dem som deltok i innsatsstyrken, sier Dave Newton til CBS News om synet som møtte innsatsstyrken før de stormet rommet skuddene kom fra.

KAOS: Kroppskamera-video er frigitt av politiet i Las Vegas viser hvordan politibetjentene lokaliserte gjerningspersonen, og samtidig forsøkte å forhindre at ingen flere ble truffet av skuddene. Video: LAS VEGAS METROPOLITAN POLICE / AP Vis mer

Surrealistisk scene

På spørsmål om hva han så der, beskriver politimannen en surrealistisk scene:

- Det var så mange våpen. Så mange magasiner. Enorme mengder ammunisjon. Overalt. Det var kofferter plassert opp mot hauger, og det var rifler overalt. Det var overvåkningskameraer og elektrisk utstyr. Nesten som i en våpenbutikk.

Videre beskriver politimennene hvordan de snublet i våpen og ammunisjon, og luktet kruttrøyk, før de så Stephen Paddock.

- Det første jeg så var en mann på bakken. Han blødde fra ansiktet, og var ingen trussel, forteller Matthew Donaldson overfor CBS News.

- Det var en blodig revolver rett ved, legger Joshua Bitsko, en annen politimann, til.

58 drept

Selvmordet fant sted i etterkant av et kuleregn som krevde 58 menneskeliv, og som FBI fortsatt ikke har offentliggjort noe motiv for.

Byrået har undersøkt Paddocks privatliv, politiske koblinger, sosiale liv, økonomiske situasjon, og potensiell radikalisering.

Dette angivelig uten å finne noen bakgrunn for den brutale massakren.

- Gir ikke opp

Mye tyder imidlertid at den pensjonerte regnskapsføreren også har undersøkt andre mulige åsteder som egnet til å gjennomføre massedrap.

Paddock hadde reservert to rom på et hotell i Chicago i august.

Hotellrommene ble booket for tidsrommet den populære Lollapalooza-festivalen gikk av stabelen - en festival som tiltrekker seg flere tusen mennesker årlig. Fra rommene som ble reservert, ville Paddock hatt god utsikt til parken hvor festivalen ble arrangert.

- Vi kommer ikke til å gi opp før vi vet sannheten, sa Aaron Rouse, spesialagenten som leder det føderale politiets etterforskning i Las Vegas, tidligere i dag om etterforskningen.