De største partiene i Hellas mister velgere

- Regjeringspartiene er rammet av et jordskjelv.

TAPER VELGERE: De største partiene i Hellas mister velgere. På bildet avgir en dame sin stemme i Athen 6. mai. Foto: Angelos Tzortzinis / AFP PHOTO / SCANPIX
TAPER VELGERE: De største partiene i Hellas mister velgere. På bildet avgir en dame sin stemme i Athen 6. mai. Foto: Angelos Tzortzinis / AFP PHOTO / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidlige resultater viser at de to største partiene i Hellas mister velgere, rett før valget.

Da 95 prosent av stemmene var talt opp etter søndagens valg, hadde Nytt Demokrati og PASOK (Den panhellenske sosialistiske bevegelse) en samlet oppslutning på bare 32,4 prosent, mot 77,4 prosent i valget i 2009, ifølge tall fra innenriksdepartementet.

- Regjeringspartiene er rammet av et jordskjelv, sier opposisjonspolitiker Panos Panagiotopoulos til fjernsynskanalen Mega.

Ifølge Alexis Tsipras, som leder Syrizas, en koalisjon av venstreorienterte partier, er regjeringens innstramningspolitikk nå beseiret.

Antonis Samaras, lederen for konservative Nytt Demokrati, som ble det største partiet i søndagens valg, sier han vil ha en bred gresk samlingsregjering som ser mot Europa, melder NTB.

- For å sørge for at Hellas forblir i eurosonen og for å justere innstrammingspolitikken så vi kan skape vekst og gjøre tilværelsen lettere for det greske folk, sier han.

Folk er sinte Begge partiene, som har samarbeidet i en koalisjonsregjering siden november i fjor, har blitt spådd å miste velgere til andre partier som ikke støtter de harde kuttene myndighetene så langt har gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer