Du leser nå Dagbladet Pluss

De styrer Oslo: - Det at jeg kjenner Robert privat er veldig bra

Byrådsleder Raymond Johansen og finansbyråd Robert Steen jobber dag og natt for å skape et nytt Oslo. Det koster, men da kommer det godt med at kameratene har kjent hverandre i 20 år.

PAR I POLITIKK: Raymond Johansen har tilbrakt 21 dager på sitt ærverdige byrådslederkontor, men historien til Munch-maleriene på veggen har han fortsatt ikke hatt tid til å sette seg inn i. Nå er han og finansbyråd Robert Steen klare til å legge fram sitt første budsjett, som også inkluderer eiendomsskatt. Foto: Bjørn Langsem
PAR I POLITIKK: Raymond Johansen har tilbrakt 21 dager på sitt ærverdige byrådslederkontor, men historien til Munch-maleriene på veggen har han fortsatt ikke hatt tid til å sette seg inn i. Nå er han og finansbyråd Robert Steen klare til å legge fram sitt første budsjett, som også inkluderer eiendomsskatt. Foto: Bjørn LangsemVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har forsaket mye.

Raymond Johansen (Ap) står ettertenksom på det ærverdige byrådslederkontoret. Kamerat og finansbyråd Robert Steen har nettopp fortalt om hvordan han som liten gutt ga seg selv et løfte om å aldri bli politiker. Pappa og Ap-nestor Reiulf Steen hadde aldri tid til å se ham spille fotball.

Raymond Johansen har alltid kombinert politikken med det å være pappa. Det har ikke alltid vært enkelt.

- Får du dårlig samvittighet når du hører din kamerats beskrivelse?

- Jeg har brukt tida på politikken og barna. Jeg var blant annet fotballtrener for ungene, men blant venner er jeg ikke kjent for å være spesielt sosial, svarer Johansen, og tenker seg om.

- Det riktigste er nok å spørre barna. Politikken krever mye.