Flystyrten i Iran:

De svarte boksene: - Alle passasjerene i live

Nesten åtte måneder er gått siden det ukrainske passasjerflyet ble skutt ned i Iran. Nå tyder funn fra ferdskriveren på at ingen i cockpiten forsto hva som hadde skjedd.

SKUTT NED: Denne videoen skal ifølge The New York Times vise at et missil treffer det ukrainske flyet som styrtet utenfor Teheran natt til 8. januar. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I begynnelsen av januar styrtet et ukrainsk passasjerfly utenfor Irans hovedstad, Teheran, en ulykke som kostet flyets 176 passasjerer livet.

Kort tid etter, innrømmet Iran at det var deres militære som «utilsiktet» skjøt ned det ukrainske passasjerflyet med to luftvernsroboter, i det som ble omtalt som en «menneskelig feil».

Nå viser de første offisielle funnene fra flyets «svarte bokser» at alle passasjerene trolig var i live før den andre raketten traff flyet.

- Forsto ikke hva som hadde skjedd

Boeing 737-800-flyet som hadde Kiev som destinasjon, styrtet bare minutter etter avgang fra Teheran internasjonale flyplass den 8. januar i år. Blant de 176 som omkom i ulykken, var iranere, kanadiere, svensker, afghanere, briter og ukrainere.

Selv om også flyets ferdskrivere, gjerne omtalt som «svarte bokser», ble skadet i styrten, har man nå klart å hente ut opplysninger om flyets siste minutter.

Her kommer det fram at det gikk 25 sekunder fra den første raketten traff flyet, til den andre raketten traff. I 19 av disse sekundene ble det gjort opptak i cockpiten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer