De svarte boksene er funnet: - De ble observert av dykkere

- Hvor lang tid arbeidet vil ta med å analysere eventuell data er helt avhengig av tilstanden på ferdskriveren og lydopptakeren, sier Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen.

DE SVARTE BOKSENE ER FUNNET: Juridisk seniorrådgiver Hege Aalstad ved Luftfartstilsynet skriver i en tekstmelding til Dagbladet at de har fått opplysninger om at de to svarte boksene fra ulykkeshelikopteret er funnet. Dette bildet viser helikopteret som styrtet ved 12-tiden tirsdag. Foto: NTB Scanpix
DE SVARTE BOKSENE ER FUNNET: Juridisk seniorrådgiver Hege Aalstad ved Luftfartstilsynet skriver i en tekstmelding til Dagbladet at de har fått opplysninger om at de to svarte boksene fra ulykkeshelikopteret er funnet. Dette bildet viser helikopteret som styrtet ved 12-tiden tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Direktør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen, sier til Dagbladet at de to svarte boksene, som egentlig er en kombinert enhet, er observert av dykkere på havbunnen ved ulykkesstedet utenfor Turøy.

De svarte boksene vil bli hentet opp så fort som mulig, og da sendt umiddelbart videre til havarikommisjonen i England, sier Halvorsen.

Elleve personer er funnet døde etter ulykken, og søk pågår fortsatt etter de to siste som var om bord. Statoil opplyser at de jobber i ulike selskaper, men at alle var på jobb for Statoil.

Politiet sier til Dagbladet at alle om bord antas omkommet. Cirka klokka 17 meldte Hovedredningssentralen på Twitter at aksjonen er avsluttet, men at søk etter antatt omkomne fortsetter i regi av politiet.

Dykkere observerte boksene Halvorsen kan ikke på dette tidspunktet kommentere hvilken stand boksene er i eller hvordan de ser ut.

- Vi vet ikke om dataen som ligger på dem er komplett før vi har fått lest dem av i et laboratorium under kontrollerte former så vi ikke ødelegger informasjon i prosessen, sier Halvorsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer