De svarte boksene til styrtet militærfly funnet

Fire omkom i Sevilla.

STYRTET: Nesepartiet på Airbus A400M-maskinen etter styrten i går. Foto: Brannvesenet i Sevilla / Reuters / NTB Scanpix
STYRTET: Nesepartiet på Airbus A400M-maskinen etter styrten i går. Foto: Brannvesenet i Sevilla / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to svarte boksene til Airbus A400M-flyet som styrtet i Sevilla under en testflygning, er funnet. Den europeiske flyprodusenten kansellerer ikke nye testflygninger etter ulykken.

Boksene, som inneholder flyets taleregistrator og ferdskriver, ble funnet på stedet der flyet styrtet lørdag, 1,6 kilometer fra flyplassen i Sevilla. De er nå overlevert dommeren som leder den rettslige granskingen av ulykken, opplyser spanske myndigheter i en uttalelse.

Det militære transportflyet styrtet under en testflyging. Det tok fyr etter å ha truffet en kraftledning i det som tilsynelatende var et forsøk på å nødlande.

Fire av dem som var om bord, omkom. To andre, en mekaniker og en ingeniør, ble brakt til sykehus. Tilstanden for de to er alvorlig, men stabil.

Fortsetter testflygninger Et titalls etterforskere jobbet på ulykkesstedet søndag. Årsaken til styrten er så langt ikke kjent, men dette kan innholdet i de svarte boksene bidra til å klargjøre.

Airbus opplyser at de vil gjennomføre den planlagte testflygingen i den franske byen Toulouse tirsdag, om ikke bevis fra ulykken indikerer at den bør stoppes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.