Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De svenske pilotene får sparken om de ikke svarer innen klokka 16

Godta omorganiseringen, eller få sparken, er ultimatumet pilotene skal ha fått.

VIL DELE OPP: Bjørn Kjos inforerte i går at han vil at pilotene i datterselskapet Norwegian Air Norway skal deles i tre skandinaviske datterselskap der pilotene heller skal ansettes etter deres nasjonalitet i Sverige, Danmark og Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIL DELE OPP: Bjørn Kjos inforerte i går at han vil at pilotene i datterselskapet Norwegian Air Norway skal deles i tre skandinaviske datterselskap der pilotene heller skal ansettes etter deres nasjonalitet i Sverige, Danmark og Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er NRK som skriver at de svenske pilotene i Norwegian fikk dette ultimatumet etter at Bjørn Kjos i går innkalte til et møte.

- At det stilles krav som dette fremmer ikke forhandlingsklimaet, sier Martin Lindgren, leder i Svensk Pilotförening.

NRK skriver at de har fått tilgang til brevet som ble sendt til de streikende pilotene i Norwegian like etter at Bjørn Kjos informerte om omorganiseringen av selskapet.

Det opplyses samtidig at de ansatte har rett til å motsette seg overføringen. Men det vil bety oppsigelse, etter hva Dagbladet forstår.

I et tilsvarende brev til de norske pilotene får de en frist på to uker, mens de danske pilotene ikke fått noen frist i det hele tatt, ifølge NRK.

- Svar innen 16.00 I går varslet Kjos at Norwegian ønsker at pilotene i datterselskapet Norwegian Air Norway skal deles i tre skandinaviske datterselskap der pilotene heller skal ansettes etter deres nasjonalitet i Sverige, Danmark og Norge.

I brevet skriver Norwegian at de pilotene som ikke godtar overføring til det svenske datterselskapet, vil miste jobben, ifølge NRK.

- Dersom du ikke ønsker å overflyttes fra Norwegian Air Norway AS til Pilot Services Sweden AB, må du informere Norwegian innen 6. mars kl. 16.00, heter det i brevet til de svenske pilotene.

Videre står det at NAN og Pilot Services Sweden AB bekrefter at Pilot Services Sweden AB blir din nye arbeidsgiver med virkning fra overflyttingsdatoen 6. mars.

- Dette er enda en beskjed på linje med hvordan Norwegian har oppført seg i denne konflikten. Man forsøker å få pilotene til å løpe mot døra og akseptere, sier Martin Lindgren i Svensk Pilotförening til Aftonbladet.

Dagbladet har fredag ettermiddag foreløpig ikke fått tak i Norwegians kommunikasjonsenhet - verken i Norge eller i Sverige.

- Ingen trussel Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikasjonssjef i svenske Norwegian, sier til svenske Aftonbladet at beskjeden ikke skal tolkes som en trussel. 

- Det er en rel formalitet, og overhode ingen trussel. Det her er jo for at de skal kunne velge, om de ikke vil være med så får de si nei, sier hun.

- Så det stemmer ikke at de mister jobben om de sier nei? spør avisa.

- Om de gjør det, så kommer de tilbake til NAN. Og der finnes det ingen arbeidsoppgaver, så da kan man si at de mister jobben, sier hun.
Mekling Klokka 13.00 i dag møtes partene i Norwegian-streiken til mekling hos riksmekleren. Streiken er inne i sin sjuende dag, og ifølge flyselskapet skal over 100 000 flyreisende så langt ha blitt berørt av den.

700 piloter i Norwegian er tatt ut i streik. Nesten alle innenriksfly i Norge, Sverige og Danmark står på bakken.

PÅ BAKKEN: 700 piloter i Norwegian er tatt ut i streik. Nesten alle innenriksfly i Norge, Sverige og Danmark står på bakken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PÅ BAKKEN: 700 piloter i Norwegian er tatt ut i streik. Nesten alle innenriksfly i Norge, Sverige og Danmark står på bakken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Pressetalsmann i Norwegian, Karl Peter Gombrii uttalte tidligere i dag at situasjonen med flere titusener av passasjerer som er streikerammet er uholdbar.

- Løsningsvilje Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud sier ifølge NTB at viljen til reelle forhandlinger og derigjennom å finne løsninger som er akseptable for begge parter er stor.

Leder i Norwegian Pilot Union skriver fredag formiddag på en sms til Dagbladet at han ikke har anledning til å kommentere streiken, men henviser til Parat.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling