- De taper troverdighet når det gjelder likestilling

Unio-leder Anders Folkestad kritiserer NHO-leder Kristin Skogen Lund og Spekter-leder Anne-Kari Bratten.

TIL ANGREP: Unio-leder Anders Folkestad mener Kristin Skogen Lund og Anne-Kari Bratten, direktører i henholdsvis Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og Spekter. Foto: Silje Eide
TIL ANGREP: Unio-leder Anders Folkestad mener Kristin Skogen Lund og Anne-Kari Bratten, direktører i henholdsvis Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og Spekter. Foto: Silje Eide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Unio-leder Anders Folkestad klinker til mot NHO-direktør Kristin Skogen Lund og Spekter-direktør Anne-Kari Bratten.

I går gikk NHO-toppen ut mot et forslag fra regjeringen, som vil at foreldrepermisjon fritt kan overføres mellom mor og far. Det vil ifølge NHO i praksis bety at fedrekvoten avvikles.

Til Dagbladet sier Skogen Lund i dag:

- Det vil gå mer utover arbeidende kvinner generelt. Og likestillingen vil lide.

Bratten følger opp:

- For hver uke som går uten at mødre kommer tilbake i jobb, jo mindre sannsynlig er det at hun kommer tilbake i full stilling. Vi trenger flere heltidsarbeidende kvinner, vi trenger denne arbeidskraften, sier hun.

- Arbeidsgiverne opererer med janusansikt i likestillingsspørsmålet, tordner Folkestad.

- De svikter kvinnene totalt - Jeg ser det som en alvorlig tid, en skjebnetime, for likestillingen i arbeidslivet akkurat nå, sier Folkestad - og peker på to Frp-statsråder:

- Likestillingsminister Solveig Horne går til frontalangrep på likestillingen i arbeidslivet, og får god drahjelp av arbeidsminister Robert Eriksson, sier Unio-lederen, og viser til foreslåtte endringer i arbeidsmiljøloven som vil gi mer midlertidighet, lengre arbeidstid, og - etter Folkestads syn - mer makt til arbeidsgiverne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.