- De taper troverdighet når det gjelder likestilling

Unio-leder Anders Folkestad kritiserer NHO-leder Kristin Skogen Lund og Spekter-leder Anne-Kari Bratten.

TIL ANGREP: Unio-leder Anders Folkestad mener Kristin Skogen Lund og Anne-Kari Bratten, direktører i henholdsvis Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og Spekter. Foto: Silje Eide
TIL ANGREP: Unio-leder Anders Folkestad mener Kristin Skogen Lund og Anne-Kari Bratten, direktører i henholdsvis Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og Spekter. Foto: Silje Eide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Unio-leder Anders Folkestad klinker til mot NHO-direktør Kristin Skogen Lund og Spekter-direktør Anne-Kari Bratten.

I går gikk NHO-toppen ut mot et forslag fra regjeringen, som vil at foreldrepermisjon fritt kan overføres mellom mor og far. Det vil ifølge NHO i praksis bety at fedrekvoten avvikles.

Til Dagbladet sier Skogen Lund i dag:

- Det vil gå mer utover arbeidende kvinner generelt. Og likestillingen vil lide.

Bratten følger opp:

- For hver uke som går uten at mødre kommer tilbake i jobb, jo mindre sannsynlig er det at hun kommer tilbake i full stilling. Vi trenger flere heltidsarbeidende kvinner, vi trenger denne arbeidskraften, sier hun.

- Arbeidsgiverne opererer med janusansikt i likestillingsspørsmålet, tordner Folkestad.

- De svikter kvinnene totalt - Jeg ser det som en alvorlig tid, en skjebnetime, for likestillingen i arbeidslivet akkurat nå, sier Folkestad - og peker på to Frp-statsråder:

- Likestillingsminister Solveig Horne går til frontalangrep på likestillingen i arbeidslivet, og får god drahjelp av arbeidsminister Robert Eriksson, sier Unio-lederen, og viser til foreslåtte endringer i arbeidsmiljøloven som vil gi mer midlertidighet, lengre arbeidstid, og - etter Folkestads syn - mer makt til arbeidsgiverne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer