- De tenker bare penger

STORD (Dagbladet): - Jeg blir kvalm når jeg tenker på hvordan Skuld og rederiet HSD samarbeider for å få ned utbetalingene til oss som lider etter «Sleipner»-tragedien, sier Roy Erling Furre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Furre ligger på sykehus på Stord med lungebetennelse etter at han fikk diesel i lungene under «Sleipner»-forliset.

42-åringen fra Stord frykter en konspirasjon mellom rederiet HSD (Hardanger og Sunnhordland Dampskipsselskap) og assuranseforeningen Skuld.

Kraftig

kritikk

Bakgrunnen for kritikken er at HSD og Skuld samarbeider tett etter ulykken. Og at Skuld har skrevet brev til både overlevende og pårørende hvor de anbefaler dem å bruke advokat Helge Wesenberg.

- For alt jeg vet kan advokat Helge Wesenberg være en bra mann, men de må tro om igjen hvis de innbiller seg at jeg skal bruke en advokat som anbefales av Skuld, som er ansvarlig for erstatningen etter ulykken, sier Furre.

Han er også sterkt kritisk til at Skuld har leid inn Geelmuden Kiese som koordinator både for seg selv og HSD etter ulykken.

- Det går ikke an å oppleve noe mer grusomt enn et sånt forlis. Når vi i tillegg vet at det langt på vei kunne vært unngått hvis redningsvestene, redningsflåtene og ikke minst sikkerhetsopplæringen hadde vært forsvarlig, da sier det seg selv at vi har rett på kraftige erstatninger.

- Jeg har heldigvis tilgang til advokat gjennom jobben. Men jeg gjør ingenting med erstatningssaken før jeg er frisk nok til å ha et møte med vedkommende, presiserer Roy Erling Furre.

- Vær på vakt


Jusprofessor Carl August Fleischer er uhyre skeptisk til det han mener er et samrøre mellom assurandør og rederi.

- Det er klart at disse har sammenfallende interesser. Hvis Skuld ikke finner noe kritikkverdig i HSDs håndtering av sikkerheten før ulykken, vil det selvsagt svekke ofrenes muligheter for maksimalerstatning, sier Fleischer.

- Én ting er pengene de skal ha på grunn av påkjenningene og tapene etter ulykken. En annen ting er det de har rett på hvis det beviselig var svikt fra rederiets side som førte til at de ble utsatt for slike enorme påkjenninger.

Fleischer mener ofrene bør tenke seg om to ganger før de tar i bruk en advokat som Skuld anbefaler.

«Det går

ikke an å oppleve noe mer grusomt enn et sånt

forlis.»Roy Erling Furre

passasjer