De ti beste havnene

Kongelig Norsk Båtforbund har, på oppdrag fra Dagbladet, gjennomført en uoffisiell kåring av de ti fineste gjestehavnene i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn tilbringer ferien om bord i båten. Når været er så ruskete som det har vært den siste tida, er det deilig å kunne gå inn til en god gjestehavn. Men kvaliteten på gjestehavnene varierer. Dagbladet har gitt Kongelig Norsk Båtforbund i oppgave å gjøre en uoffisiell kåring av de ti fineste gjestehavnene i landet.

19 000 båtfolk er organisert i forbundet.

Terningkast

Båtforbundets generalsekretær, Jan H. Syvertsen, har sammen med Torleif Jørgensen, tidligere generalsekretær og nå aktivt medlem i Nord-Norge, gitt terningkast til ti havner langs kysten. Dette er ifølge Syvertsen og Jørgensen de beste gjestehavnene. Gunnar Steen Iversen, forfatter av boka «Ferie & fritidshavner», har også bidratt i kåringen.

FAKTA

Kåringen av gjeste-havnene har foregått etter sju kriterier:ServicefasiliteterAktivitets-/kulturtilbud og opplevelsesmuligheterTilgang til forretningervinmonopol og apotekPrisTilgjengelighet og kapasitetOmgivelser og renholdBademuligheter

Syvertsen understreker at kåringen har vært vanskelig:

Ulike meninger

- Det finnes like mange meninger om gjestehavner som det finnes båtfolk. En slik kåring vil alltid bli subjektiv. Men det finnes noen havner som jeg mener utpeker seg, sier den erfarne båtmannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.