Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De ti bud

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det er tent brann blant de kristne etter at statsråd Kristin Clemet har sendt ut på høring et forslag til endringer i læreplanen for det såkalte KRL-faget, det nye livssynsfaget i skolen der barn fra alle trossamfunn skal kunne gå sammen. Forslaget tar til orde for at barna skal slippe å lære de ti bud. De skal bare «bli kjent med» dem. Både KrFs og kirkens menn er forskrekket.
  • Det er mye bra moral i de ti bud, men så sentralt som de står i den kristne forkynnelsen, er det urimelig at barn fra andre trosretninger skal pugge dem. Det er ellers merkelig å se hvor opptatt en skolepolitiker som Jon Lilletun er av dette puggestoffet, mens han åpenbart ikke har nevneverdige innvendinger til en skole som verken lærer ungene matematikk eller norsk rettskrivning lenger. For øvrig er det vår mening at skolens kristne formål bør fjernes. Da slipper man slike debatter om de ti bud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!