De ti mest bisarre menneskene på jorda

Noen tror de er paven, andre tror verden styres av reptiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ikke overraskende er det nettstedet OddPeak.com som bringer oss kåringen av de ti mest bisarre menneskene på denne jorda.

Søvnløse Thai
Først ut er vietnamesiske Thai Ngoc (64), også kjent som Hai Ngoc. Ifølge han selv har han ikke sovet på 33 år. Denne konstante tilstanden av insomnia begynte med at Thai lå søvnløs med feber en natt i 1973.

Siden den gang har bonden stort sett telt sauer når andre ligger i sin dypeste søvn.

- Jeg har prøvd sovepiller og vietnamesisk, tradisjonell medisin, men ingen ting hjelper, selv ikke det å sove i noen få minutter, forklarte han til avisen Thanh Nien Daily tidligere i år.

Også kona konstaterer at ingen ting kan gi hennes ektemann og far til deres seks barn blund på øyet.

Legene som har Thai, som bor i Que Son-distriktet, har erklært ham frisk, rent bortsett fra en liten reduksjon i leverfunksjonen.

Bhagat med broren i magen

Han hadde følt seg noe oppblåst i magen. Til og med hatt komplekser for at den var så stor. En juninatt for sju år siden ble Sanju Bhagat lammet av akutte magesmerter og måtte opereres. Da kirurgene åpnet Bhagats mage fant de armer og ben i stedet for en svulst. Hår og kjeve fant de også.

IKKE HELT HOLLYWOOD: Helt siden 1988 levde den iranske flyktningen Mehran Karimi Nasseri på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris. Den spesielle historien fikk sin Hollywood-versjon med filmen The Terminal med Tom Hanks i hovedrollen. Foto: Scanpix
IKKE HELT HOLLYWOOD: Helt siden 1988 levde den iranske flyktningen Mehran Karimi Nasseri på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris. Den spesielle historien fikk sin Hollywood-versjon med filmen The Terminal med Tom Hanks i hovedrollen. Foto: Scanpix Vis mer

Først trodde alle at Bhagat hadde født, men så viste det seg at det doktor Ajay Mehta ved Tata Memorial Hospital i Mumbai hadde fjernet fra magen var Bhagats muterte tvillingbror.

36 år gamle Bhagat hadde i nesten fire tiår gått med fosteret av sin egen, ufødte tvillingbror i magen. Fenomenet heter «fetus in fetu» og er en ekstremt sjelden abnormalitet som oppstår når et foster fester seg til sin tvilling tidlig i graviditeten.

Vanligvis dør begge i mors liv. Ifølge doktor Mehta finnes det færre en 90 tilfeller av noe liknende i hele den medisinske litteraturen.

Les mer om «Fetus in fetu» her.

Jungel-Yokoi

Shoichi Yokoi var soldat i den japanske hæren i 1941 og ble sendt til stillehavsøya Guam kort tid etter. Da amerikanerne gjenerobret Guam i -44 forsvant Yokoi under jorda - bokstavelig talt.

Først 28 år senere, i januar 1972, ble Shoichi oppdaget i en øde del av Guam av øyas egne innbyggere. I løpet av alle de årene som hadde gått siden andre verdenskrig hadde Shoichi holdt til i en underjordisk jungelhytte.

- Det er med en viss flauhet at jeg har returnet i live, sa japaneren, som ikke hadde våget å komme frem fra skjulestedet sitt.

De ti mest bisarre menneskene på jorda

I september 1997 døde han av hjerteinfarkt i Nagoya i det sentrale Japan.

Terminalmannen Mehran

Historien om den iranske flyktningen Mehran Karimi Nasseri har rukket å komme i Hollywood-versjonen med Tom Hanks i hovedrollen.

Mehran har siden 8. august 1988 hatt bostedsadresse i avgangshallen på terminal én på Charles de Gaulle-flyplassen. Etter mye frem og tilbake ble den politiske flyktningen returnert fra Heathrow til Charles de Gaulle i Paris.

Ute av stand til å bevise sin identitet endte det med at han ble henvist til Zone d\'attente eller ventesonen for reisende uten papirer. Der ble han værende frem til august i år, da han måtte innlegges på sykehus.

Matayoshi - en japansk jesus

Matayoshi Mitsuo er en mann med visjoner. Den eksentriske japaneren er overbevist om at han er gud og Kristus. Ifølge programerklæringen vil han utføre den siste dommen som Jesus Kristus. Veien til dette målet går - tro det eller ei - gjennom det etablerte politiske systemet.

Hans første delmål er å bli statsminister i Japan. Deretter skal han reformere det japanske samfunnet og deretter kommer FN til å tilby ham stillingen som generalsekretær. Da vil Matayoshi Jesus kontrollere hele verden både politisk og religiøst.

Så langt har Matayoshi stilt til flere valg uten å vinne. Han gjort seg bemerket for sine eksentriske valgkamper hvor han oppmuntrer motstandere til å begå selvmord.

Den mest offisielt døde

Den 61 år gamle bonden Lal Bihari fra Uttar Pradesh i India var offisielt død fra 1976 til 1994, og i 18 år måtte han kjempe mot indiske myndigheter for å overbevise dem om at han var spill levende.

Den som hadde en slu hånd med i forviklingene var Lal Biharis onkel, som erklærte ham død, slik at han kunne få eierskap over Biharis landeiendom. At han var død fikk Bihari først merke da han skulle søke om banklån.

Etter hvert viste det seg at det var over 100 mennesker i samme situasjon, og derfor dannet Bihari organisasjonen Mritak Sangh, som i dag har flere enn 20 000 medlemmer.

I 2004 stilte Bahiri til parlamentsvalg i Lal Ganj.

Reptilmannen

Han har en mangeslungen bakgrunn, både som profesjonell fotballspiller, BBC-programvert og talsmann for miljøpartiet British Green Party.

Men siden 1999 har David Icke dedisert mesteparten tiden til arbeidet som etterforsker på det som virkelig styrer verden: Reptiler.

Han kler seg alltid i tyrkis og fremholder at verden ble styrt av en hemmelig gruppe kalt «The Elite» bestående av reptilmennesker, og at mange prominente mennesker stammer fra disse vesnene. Blant dem er president George W. Bush og dronning Elizabeth II.

For de som vil vite mer har David Icke utgitt mer enn 15 bøker der han forklarer hva han mener. Du kan også gå på hjemmesiden hans her.

«Pope Michael I»

En annen sterk kandidat i det kobbelet av rare menneskeskjebner er David Allen Bawden (50).

I 1990 ble amerikaneren utpekt av seks mennesker (inkludert han selv og foreldrene) som selveste paven. Under navnet «Pope Michael I» hevder han å fylle tomrommet etter pave Pius XII som døde i 1958.

Han er fremdeles i pavejobben, men har fremdeles til gode å holde en messe.

Dr. NakaMats

78 år gamle Yoshiro Nakamatsu hevder han har verdensrekord i oppfinnelser. Mer sannsynlig er det at han er verdensrekordholder i å overvåke sitt eget matinntak.

I løpet av de 34 siste årene har han telt, analysert og fotografert hver eneste måltid han har spist.

I fjor kom ganske sikkert det som var et gjennombrudd i karrieren da han ble tildelt parodiprisen The Ig Nobel Prize for ernæring.

Dr. NakaMats som han også kalles satser på å bli 140 år gammel.

En altetende franskmenn

Michael Lotito (56) er rett og slett blitt berømt fordi han spiser hva som helst.

Metall, glass, gummi og bestanddeler fra sykler og fjernsynsapparater glir ned på høy hals.

Dette uvanlige inntaket av gjenstander begynte han med som barn i fødebyen Grenoble. Først i 1966 begynte han å opptre offentlig med spisingen.

Utrolig nok skal han ikke ha problemer med fordøyelsen.

<B>- JEG ER PAVEN:</B> David Allen Bawden (50) hevder han er den rettmessige paven. Han ble utpekt som pave av seks mennesker, deriblant seg selv og mamma og pappa.
DR.NAKAMATS: Eller Yoshiro Nakamatsu som han egentlig heter har mottatt den ikke fullt så prestisjetunge The Ig Noble Prize. Parodiprisen fikk han i kategorien ernæring fordi han de siste 34 årene har telt, analysert og fotografert alle måltidene han har spist.
<B>JESUS FRA JAPAN:</B> Matayoshi Mitsuo er annen japaner som hevder seg på topp ti-lista. Matayoshi tror han er jesus og at han vil styre verden både politisk og religiøst. Hans politiske karriere har så langt ikke slått ut i full blomst.
OFFISIELT DØD: Lal Bihari måtte finne seg i å være offisielt død i 18 år takket være onkelens skitne triks.
<B>HADDE TVILLINGBROR I MAGEN:</B> Indiske Sanju Bhagat skapte medisinsk sensasjon da legene fant fosteret av tvillingbroren i magen hans.
REPTILELITE: Den tidligere fotballproffen David Icke har lagt fotballstøvlene på hylla til fordel for reptilene og deres angivelige verdensherredømme.
TURTE IKKE KOMME FREM:</B> Den japanske soldaten Shoichi Yokoi gikk under jorda da amerikanerne gjenerobret øya Guam i 1944. Først 28 år senere ble han oppdaget. Litt flau vendte han tilbake til hjemlandet.