Birgitte Tengs-saken

- De tilgriser fetteren

Advokat Arvid Sjødin mener Birgitte Tengs' fetter – som er frikjent for drapet – blir tilgriset i rettssaken mot Johny Vassbakk.

OPPRØRT: Advokat Arvid Sjødin er opprørt over at fetteren har blitt tema i i retten. - De tilgriser livet hans, sier Sjødin. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
OPPRØRT: Advokat Arvid Sjødin er opprørt over at fetteren har blitt tema i i retten. - De tilgriser livet hans, sier Sjødin. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HAUGESUND (Dagbladet): I to uker har Johny Vassbakk (52) sittet på tiltalebenken i Haugaland og Sunnhordland tingrett, tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs natt til lørdag 6. mai 1995. Likevel har store deler av rettsforhandlingene handlet om fetteren til Birgitte, som først ble dømt, deretter frikjent for drapet. Deretter ble han til tross for frifinnelsen dømt til å betale erstatning til Birgittes foreldre – Karin og Torger Tengs.

- Det er helt sykt. Da fetteren var tiltalt og måtte møte i Karmsund herredsrett og deretter Gulating lagmannsrett, sa daværende statsadvokat og aktor Harald Lavik Grønlien ved Rogaland statsadvokatembete:

«I denne sak er det ingen bevis som kan lede til en domfellelse, annet enn hans egen tilståelse.»

«Fullstendig uforståelig»

- I dag vet absolutt alle at tilståelsen var falsk. Det er fullstendig uforståelig at fetteren er tema i denne rettssaken, sier Arvid Sjødin, som har vært fetterens advokat og støttespiller siden han ble anklaget for å ha drept sin egen kusine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer