Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De tiltalte inne i dødens hus

ORDERUD GÅRD (Dagbladet.no): De fire tiltalte i trippeldrapssaken har akkurat vært inne i kårboligen på Orderud gård, der det fremdeles er blodflekker og kulehull etter trippeldrapet. Det er første gang Per og Veronica har vært i huset siden Orderud-saken startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten ble møtt av regn og søle da den ankom Orderud gård litt før klokka ti i dag. Før retten kom fram til gården, gjorde den en kort stopp i skogen der Per og Veronica angivelig luftet hundene om morgenen samme dag Marie (84) og Kristian (81) Orderud og deres datter Anne Orderud Paust (47) ble funnet drept. De ble trolig gjort for å vurdere avstander og tidsperspektiver.

Hovedhuset

Per og Veronica kom først fram til Orderud gård. Kristin ankom litt seinere. Hun hadde på seg olabukse og joggesko, og hilste hyggelig på en politimann da hun passerte sperrebåndet.

Både Per, Veronica, Kristin og Lars gikk inn i hovedhuset på Orderud gård klokka 10.05 i dag. Hovedhuset var stedet der Kristin under et juleselskap skjøt i et Odd Nerdrum-bilde på veggen med en 22 kaliber pistol som var kjøpt ulovlig i Molde.

Lars Grønnerød var ikke til stede da Nes Herredsrett hadde åstedsbefaring i fjor, men hans forsvarer Morten Kjensli ba Grønnerød stille i dag.

Uklart

Etter at retten hadde vært der i litt over en halvtime, gikk den inn på låven på gården. Hele følget virket svært preget av at de var på Orderud gård.

Først opp låvebrua gikk Kristin sammen med sin forsvarer Tor Kjærvik. Et stykke bak henne fulgte Veronica.

Hun ble geleidet opp av sin medforsvarer Heidi Yssen, og de to snakket mye sammen. Bak der fulgte Per Orderud.

Følget var inne på låven i noen minutter. Da de kom ut igjen, var Veronica i ivrig diskusjon med den omstridte vitnepsykologen Gisli Gudjonsson, som skal vitne i retten.

Inn i huset

Retten gikk 300-400 meter bort til kårboligen der drapene skjedde. Rettens medlemmer sto utenfor i noen minutter, før alle de fire tiltalte valgte å bli med inn i huset.

Forrige gang var det bare Kristin som fulgte rettens medlemmer rundt i huset der tre mennesker ble funnet drept 23. mai 1999.

Inne i kårboligen brøt Veronica Orderud ut i gråt.

Etter om lag 10 minutter kom de tiltalte ut av huset igjen. Per, Veronica og Lars kom ut fra huset samtidig og gikk sammen bort fra kårboligen.

- Det har vært en sterk følelsesmessig belastning for Veronica, sier advokat Frode Sulland.

ENESTE INNE: Kristin Kirkemo Haukeland var den eneste som gikk inn i kårboligen i fjor under åstedsbefaringen.
KÅRBOLIGEN:</B> Kårboligen på Orderud gård, Kristianborg, var åstedet for de tre drapene.
<B>PÅ BEFARING: </B>Retten samlet utenfor hovedbygningen på Orderud Gård i dag.<br>Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart