De tiltalte:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

PER KRISTIAN ORDERUD:

Odelsgutten til Orderud gård, Per Kristian Orderud (47), er sønn av drapsofrene Kristian Magnus og Marie Orderud, og broren til Anne Orderud Paust. Han er gift med Veronica Orderud. Per Orderud utdannet seg opprinnelig til jurist, men avla senere landbrukseksamen.

Per Kristian Orderud betegnes som en traust, rolig og hjemmekjær person. Han jobbet på Orderud gård etter endt landbruksutdannelse, og odelsgutten regnet med å overta gården. Per Kristian Orderud møtte sin framtidige kone Veronica da hun som veterinærstudent kom til Orderud gård som praktikant, og de giftet seg sommeren 1994, under ett år etter at de møttes første gang. Siden den gang har de tilbrakt så mye tid sammen at enkelte har beskrevet dem som «helt avhengige av hverandre».

Politiet har hele tida ment at Per Kristian og Veronica Orderud er hovedpersonene i saken. Etterforskerne har fra dag én jobbet ut fra teorien om at ekteparet har et økonomisk motiv. Påtalemyndigheten mener at den årelange striden mellom far og sønn over Orderud gård, samt Per Kristian Orderuds økonomiske situasjon, er hovedmotivet for trippeldrapet på Sørumsand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer