MS-13:

De tjener penger på menneskehandel og barneprostitusjon. Når de dreper, foretrekker de å bruke machete

Nå har gjengen spredd seg fra Mellom-Amerika til Europa.

MS-13: På 80-tallet var Mellom-Amerika preget av høyt konfliktnivå. Spesielt i El Salvador der det var borgerkrig. Titusener av salvadoranere flyktet nordover til USA, hvor gjengen MS-13 ble dannet for å beskytte folk fra hjemlandet. Foto: Roberto Carlos / Reuters / NTB
MS-13: På 80-tallet var Mellom-Amerika preget av høyt konfliktnivå. Spesielt i El Salvador der det var borgerkrig. Titusener av salvadoranere flyktet nordover til USA, hvor gjengen MS-13 ble dannet for å beskytte folk fra hjemlandet. Foto: Roberto Carlos / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gjengen vi kjenner som MS-13, er et ektefødt barn av krig. 80-tallet var preget av høyt konfliktnivå i Mellom-Amerika, spesielt i El Salvador der det var borgerkrig.

Etter et tiår med voksende spenninger kom det til full strid mellom den militærledede regjeringen i landet og FMLN (nasjonal frigjøringsfront), en paraplyorganisasjon av væpnede, venstreorienterte grupper.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer