<strong>MS-13:</strong> På 80-tallet var Mellom-Amerika preget av høyt konfliktnivå. Spesielt i El Salvador der det var borgerkrig. Titusener av salvadoranere flyktet nordover til USA, hvor gjengen MS-13 ble dannet for å beskytte folk fra hjemlandet. Foto: Roberto Carlos / Reuters / NTB
MS-13: På 80-tallet var Mellom-Amerika preget av høyt konfliktnivå. Spesielt i El Salvador der det var borgerkrig. Titusener av salvadoranere flyktet nordover til USA, hvor gjengen MS-13 ble dannet for å beskytte folk fra hjemlandet. Foto: Roberto Carlos / Reuters / NTB Vis mer

MS-13:

De tjener penger på menneskehandel og barneprostitusjon. Når de dreper, foretrekker de å bruke machete

Nå har gjengen spredd seg fra Mellom-Amerika til Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gjengen vi kjenner som MS-13, er et ektefødt barn av krig. 80-tallet var preget av høyt konfliktnivå i Mellom-Amerika, spesielt i El Salvador der det var borgerkrig.

Etter et tiår med voksende spenninger kom det til full strid mellom den militærledede regjeringen i landet og FMLN (nasjonal frigjøringsfront), en paraplyorganisasjon av væpnede, venstreorienterte grupper.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer