De to drapssiktede jobbet på dette taket, 30 meter fra kafeen Lisa (17) forsvant fra

Voktes av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BLOMBERG (Dagbladet): Det er bare 30 meter mellom denne kafeen, Cafè på Klosteret, som Lisa Holm (17) forsvant fra søndag for ei uke siden, og låvetaket der de to drapssiktede mennene fra Litauen jobbet. 

De to er siktet for drap, og en kvinne i 30-åra er siktet for å ha skjult en forbrytelse, etter at Lisa ble funnet drept fredag.

- Ekkelt - Det er ekkelt at de har jobbet rett ved. De har jo hatt innsyn rett inn til kafeen der hun jobbet, sier de Dagbladet snakker med i nærområdet. 

Søndag morgen er flere krimteknikere og polithunder igjen på stedet, og området overvåkes av flere politipatruljer. 
Det er her skoleeleven Lisa Holm gikk for å hente scooteren sin for å kjøre hjem til Skövde, noen mil unna, da hun var ferdig på jobb i 18-tida søndag. 
Da hun ikke kom hjem som planlagt, ble jenta meldt savnet av foreldrene sine, som etter hvert fant scooteren med nøkkelen fortsatt i tenningen utenfor kafeen. 

- Ser reaksjonen - Hva fikk dere til å pågripe de tre? fikk politiet spørmål om på en pressekonferanse lørdag. 

- Man har jobbet som politi i mange år, og så ser man hvordan folk reagerer, svarte innsatsleder Martin Fredman og nevnte hvordan de nå siktede snakket med leteorganisasjonen Missing People mens Lisa fortsatt var savnet.  

- Det var ting som for folk flest kanskje ville hørt normalt ut. De oppførte seg på en slik måte at de ble interessante for oss, sier han. 

I 18.30-tida lørdag kveld, kom omlag seks politibiler til et annet gårdsanlegg som også har blitt finkjemmet av politiet. De søkte et stort, avsperret skogsområde hundre meter fra gårdsanlegget. 

Se bildene fra stedet i bildeserien i denne saken. 

Samtidig ble to boliger rett ved gårsdanlegget, sperret av. 

De to mennene, som begge er i 30-årene, var i Sverige som sesongarbeidere. Ifølge naboer har de vært i Sverige flere år på rad.

Vil ikke kommentere - De er ikke tidligere kjenninger av politiet, sier Andrzej Roginski i litauisk politi til Aftonbladet.
Det er gått halvannet døgn siden Lisa, som da hadde vært forsvunnet i fem døgn, ble funnet død. Ifølge politiet er hun drept.
Politiet sier de ikke ville kommentere drapsetterforskningen på nåværende tidspunkt. De vil ikke kommentere de siktede før det holdes et fengslingsmøte i saken.

Politiet vil ikke si noe om arbeidet som nå pågår. 

- Nå har vi kommet med den informasjonen vi føler vi kan komme med. Vi kommer ikke til å opplyse om hva vi gjør videre i etterforskningen nå, sa politiets pressetalskvinne Ulla Brehm til Dagbladet i går. 

- Både politi, foreldre og alle innblandede trenger litt arbeidsro, opplyser Brehm, og sier videre at etterforskningen av saken fortsetter med full styrke. 

Det er ikke kjent hvordan lithauerne stiller seg til siktelsen. 
De drapssiktede er to menn i 30-åra, mens en kvinne i 30-åra er siktet for å ha skjult en forbrytelse.

LÅVETAKET: Det gjensto noe arbeid da de to mennene ble pågrepet, siktet for drap. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
30 METER: Kafeen Lisa forsvant fra, ligger 30 meter fra låven der lithauerne jobbet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
RETT OVER VEIEN: Kafeen er blitt ett av de stedene folk kommer til for å legge ned blomster og tenne lys for Lisa. Foto: Thomas Rasmus Skaug
500 METER UNNA: Boligen der de tre personene ble pågrepet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MYE POLITI: Lørdag ble det også jobbet for fullt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LØRDAG ETTERMIDDAG: I skogholtet bak et annet gårdsanlegg, der krimteknikere også jobber for fullt, pågår arbeidet for fullt etter at Lisa Holm ble funnet død. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SØK: Svenske Lisa Holm (17) var savnet i fem dager før hun ble funnet død. Etter at hun ble funnet, pågår jakten på svarene for hvorfor hun skal ha blitt drept, for fullt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
JOBBER: Flere titalls politifolk jobber på flere steder rundt om i Kinnekulle. Foto: Thomas Rasmus Skaug
STORSTILT: Politiet ønsker ikke å kommentere etterforskningen, men det er tydelig at det arbeides for fullt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ GÅRDSANLEGG: Krimteknikere på gårdsanlegget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OVER BETONGRØR: Politiet jobbte lørdag i et stort skogsområde rundt området der Lisa ble funnet. Foto
SAVNET: Lisa Holm minnes utenfor kafeen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BLOMSTERHAV: Kort, lys, bamser, blomster, bilder og dikt er lagt ned til minne om Lisa. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FINNS INGA ORD: Kjente og ukjent føler med venner og familie som har mistet sin Lisa. Foto: Thomas Rasmus Skaug
500 METER UNNA KAFEEN: Inn en grusvei, omlag 500 meter fra låven, ble tre tre pågrepet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FLAGGER PÅ HALV STANG: Rundt om i Skövde, jentas hjemby, flagges det på halv stang. Her på politihuset. Foto: Thomas Rasmus Skaug
MØTTE DE SIKTEDE: Organisasjonen Missing People fattet mistanke da de snakket med de nå drapssiktede mens Lisa fortsatt var savnet. Det var slik de etter hvert ble pågrepet, fortalte innsatsleder Martin Fredman på en pressekonferansen lørdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPERRET AV: Lørdag, dagen etter at Lisa ble funnet død, sperret politiet av ytterligere to boliger, like ved et gårdsanlegg som har vært ett av stedene politiet har foretatt storstilte søk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OGSÅ AVSPERRET: Ytterligere ett hus ble sperret av lørdag kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
POLITI OG POLITIHUNDER: På stedet: Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet