Thea (26) døde av livmorhalskreft

De to første celleprøvene til Thea Steen ble feiltolket. Legene kunne påvist kreften 1,5 år tidligere

- Hun lurte på hvordan det kunne ha gått så fort, sier Theas mamma.

26. APRIL 2016: Thea Steen ble intervjuet i forbindelse med at hun fikk Kreftforeningens hederspris. Mamma Tove er med Thea i døtrenes leilighet i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
26. APRIL 2016: Thea Steen ble intervjuet i forbindelse med at hun fikk Kreftforeningens hederspris. Mamma Tove er med Thea i døtrenes leilighet i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Åtte måneder etter at journalist Thea Steen (26) døde av livmorhalskreft, kommer det nå fram at 26-åringens to første celleprøver ble feiltolket:

Både i 2013 og 2014 testet Thea seg, uten at det ble påvist kreftceller. Det ble oppdaget 1,5 år for seint - først da Thea på testet seg en tredje gang og fikk påvist kreft med spredning.

Det er TV2 som melder om historien Thea aldri fortalte, selv om hun visste det selv.

Thea Steen døde natt til 17. juli i fjor. Hun fikk kreftdiagnosen våren 2015, kort tid etter at hun hadde flyttet til New York for å frilanse som journalist. Høsten 2014 sluttet hun som journalist i Dagbladet, etter tre år i kultur- og kjendisredaksjonen.

Thea ba selv om at prøvene fra 2013 og 2014 ble tolket på nytt, da hun fikk kreftdiagnosen i 2015. Det var da legene oppdaget at det var kreftceller i de første prøvene.

- Kreften hadde da allerede spredt seg, sier Tove Steen, Theas mamma, til Dagbladet.

- Hun lurte på hvordan det kunne ha gått så fort. Det viste seg at det var ting som var oversett eller ikke fulgt slik som det burde, sier Tove Steen, Theas mamma, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer