Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De to jentene (12) knivstakk venninna 19 ganger for å tilfredsstille grøsserfenomenet

Nå risikerer de 65 år i fengsel.

FANTASI: «Slender Man» er den høye, lange fantasifiguren som forfølger og «tar» barn. To tenåringer som knivstakk ei venninne i fjor sommer skal ha blitt inspirert til ugjerningen av nettopp «Slender Man». Foto: Something Awful
FANTASI: «Slender Man» er den høye, lange fantasifiguren som forfølger og «tar» barn. To tenåringer som knivstakk ei venninne i fjor sommer skal ha blitt inspirert til ugjerningen av nettopp «Slender Man». Foto: Something Awful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i fjor sommer at de to jentene som da var 12 år gamle angrep sin venninne med 19 knivstikk i Waukesha, Wisconsin.

Saken satte hele USA på hodet, og fikk spesielt stor oppmerksomhet da de to jentene oppga lojalitet overfor fantasifiguren «Slender Man» som motivet.

Nå melder nyhetsbyrået AP at de to jentene vil bli behandlet og dømt som voksne i saken da de begge er siktet for forsøk på overlagt drap. Det vil si at de risikerer opp til 65 år bak lås og slå.

Lang planlegging Jentenes forsvarere har gjort det klart at de begge var overbeviste om at de måtte ta livet av venninna si, 12 år gamle Payton Leutner, for å beskytte sine egne familier. De forsøkte også å få rettsaken flyttet til en ungdomsrett, men dette sa dommer Michael Bohren nei til.

Han mente at jentenes ønske om å innynde seg hos fantasi-skapningen Slender Man, og det faktum at de ønsket å bo i huset hans, veide tyngre enn påstanden om «selvforsvar».

Aktoratet hevder også at planleggingen om å ta Leutner av dage hadde foregått i flere måneder. Etter å ha invitert henne på en overnatting lurte de henne ut i en park hvor knivstikkingen fant sted.

Heldigvis fant en tilfeldig forbipasserende syklist Leutner, og fikk tilkalt medisinsk hjelp. En lege skal i ettertid ha sagt at det ene knivstikket bommet på hjertet hennes med bare noen milimeter.

- Forferdelig lei meg «Slender Man» er opprinnelig en skikkelse funnet opp på en komi-skrekkside. Eric Knudsen laget «Slender Man» i 2009, og gjorde ham kjent gjennom nettsida Something Awful

Knudsen, som fant opp skikkelsen, uttalte at han var lei seg.

- Jeg er forferdelig lei meg etter tragedien i Wisconsin, og mine tanker går til alle familiene som er berørt av denne forferdelige hendelsen, sa Knudsen, ifølge NBC News.

- En verden full av fiksjon «Slender Man» ble raskt et populært fenomen der barn og unge spøkte med at «Slender Man» skal «ta» dem dersom de ikke tror på ham.

Skikkelsen har en lang kropp og kan i flere YouTube-videoer ses mens han åler seg opp bygninger med sine meterlange armer og bein for å ta barn. Han er også å se i bakgrunnen av en rekke «selfies» og bilder fra skogsholt på nettet.

Barnepsykolog Magne Raundalen sa følgende til Dagbladet i fjor:

- Vi lever i en verden full av spill og fiksjon. Det er mange år siden man fant ut at et barn i USA i gjennomsnitt så 14 000 drap i året, og så er det alltid noen som har vanskelig for å skille mellom fantasi og virkelighet, sa Raundalen til Dagbladet.

ANSIKTSLØS: Den pent kledde, men ansiktsløse «Slender Man», skal ha inspirert tenåringer til vold. Foto: Something Awful
ANSIKTSLØS: Den pent kledde, men ansiktsløse «Slender Man», skal ha inspirert tenåringer til vold. Foto: Something Awful Vis mer
Hele Norges coronakart