Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De to jentene ble brutalt drept av den fryktede gjengen MS-13. Nå får Obama skylda

- De dreper og voldtar alle der ute.

DREPT: Nisa Mickens (15) og Kayla Cuevas (16) ble i fjor høst drept av gjengen MS-13. Den lokale sheriffen mener tidligere president Barack Obama må ta sin del av skylda. Foto: AP Photo / Michael Balsamo / NTB Scanpix
DREPT: Nisa Mickens (15) og Kayla Cuevas (16) ble i fjor høst drept av gjengen MS-13. Den lokale sheriffen mener tidligere president Barack Obama må ta sin del av skylda. Foto: AP Photo / Michael Balsamo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 13. september i fjor ble de to jentene Nisa Mickens (15) og Kayla Cuevas brutalt overfalt og drept i Brentwood på Long Island i delstaten New York.

I mars i år ble ti illegale immigranter, alle medlemmer av den beryktede gjengen MS-13, tiltalt for drapene eller medvirkning til disse, og den lokale sheriffen legger skylda for voldsbølgen på tidligere president Barack Obama.

- I Brentwood er det en stor salvadoransk befolkning, og i løpet av de siste ni månedene har vi funnet elleve lik, sier Vincent DeMarco, sheriff i Suffolk County til radioprogrammet Cats Roundtable.

Drept på åpen gate

Mange av drapsofrene skal ha vært ungdommer på videregående skole, og skal ha blitt ofre for gjengens vrede fordi de trakk seg ut av MS-13, eller fordi de i utgangspunktet nektet å bli medlemmer.

- En stor andel av MS-13-medlemmene er her ulovlig, og de kommer seg inn i landet ved hjelp av UMP (et program for unge mennesker som kommer til USA alene). Dette programmet ble formet og mange restriksjoner fjernet under president Obama, sier DeMarco.

De to jentene ble angrepet på åpen gate, med macheter og baseballkøller, i fjor sommer. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Gjerningsmennene var fire gjengmedlemmer som kjørte rundt i en bil på jakt etter fiender av MS-13.

Grunnen til at de to jentene ble ofre for gjengens brutalitet var at Cuevas hadde en feide gående med gjengmedlemmer, på skolen og i sosiale medier. Mickens var, ifølge statsadvokat, Robert Caspers «på feil sted, til feil tid»

Advarsel

MS-13-gjengen, også kalt Mara Salvatrucha, ble trolig grunnlagt som en gategjeng i Los Angeles på 80-tallet. Grunnleggerne var flyktninger som flyktet fra borgerkrigen i El Salvador.

Nå er det en stor internasjonal organisasjon, med titusenvis av medlemmer i flere mellomamerikanske land og amerikanske stater.

Utspillet fra DeMarco kommer knappe to uker etter at justisminister Jeff Sessions besøkte Long Island. Han ville komme med en advarsel til gjengene generelt, og MS-13 spesielt.

- Mantraet til MS-13 er drap, voldtekt og kontroll. Det sier litt om hva slags grupper vi konfronterer her. Vårt motto er rettferdighet for ofrene, og konsekvenser for de kriminelle, sa Sessions.

- De dreper og voldtar alle

MS-13 har også tiltrukket seg oppmerksomheten til president Donald Trump. Under et intervju med Time i desember, i forbindelse med at de hadde kåret ham til «Person of the year», dro Trump fram et eksemplar av avisa Newsday.

På forsiden stod det «Ekstremt voldelig gjenggruppering». Saken handlet om gjengbrutaliteten i Brentwood.

Trump henviste til artikkelen for å underbygge og begrunne sitt ønske om tøffere innvandringslover.

- De kommer fra Mellom-Amerika. De er tøffere enn noen du har møtt. De dreper og voldtar alle der ute. De er ulovlige. Og de er ferdige, sa Trump.