De to jentene ble først avhørt i 2010, men så ble saken henlagt

Nå skal de avhøres på nytt etter at politiet siktet mann for voldtekt mot to femåringer. - Uheldig om han kunne blitt stanset tidligere, sier bistandsadvokat.

SIKTET FOR VOLDTEKT: Politiet gjenåpnet en tre år gammel sak da en mann ble pågrepet for voldtekt i dette skogsholtet.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SIKTET FOR VOLDTEKT: Politiet gjenåpnet en tre år gammel sak da en mann ble pågrepet for voldtekt i dette skogsholtet. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterforskerne i Asker og Bærum jobber på spreng med å knytte den voldtektssiktede mannen i 40-åra opp mot to andre saker.

Mannen har erkjent utuktig omgang med mindreårige, etter at han 8. august ble pågrepet og siktet for det politiet mener er voldtekt av to fem år gamle jenter i et skogsholt på Borgen i Asker kommune. Mannen nekter straffskyld etter siktelsen.

Uenige om hendelsesforløp Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe forteller at mannen har en annen formening om hendelsesforløpet enn politiet, og at dette er bakgrunnen for at mannen erkjenner utukt, men ikke voldtekt.

Mannen sitter nå varetektsfengslet fram til fredag 6. september, og politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe varsler allerede nå at hun blir å begjære han videre fengslet.

- Vi blir å begjære han videre fengslet, men jeg vil ikke si noe om bakgrunnen for dette, sier Backe til Dagbladet.

Nye dommeravhør Hun ønsker ikke å si om dette handler om frykt for gjentakelsesfare, men mannen er tidligere kjent for politiet i Asker og Bærum.

Onsdagen etter pågripelsen ble det kjent at politiet gjenåpner en tre år gammel overgrepssak. Saken ble henlagt. Årsaken skal være at mannen ikledde jentene bind foran øynene, og dermed ikke kunne være sikre på at overgrepene hadde funnet sted.

Mannen skal ifølge Backe også ha tatt bind foran øynene på jentene han nå er siktet for å forgripe seg på.

Før det nye fengslingsmøtet vil politiet gjøre nye dommeravhør av to jenter. De var i 11-årsalderen da overgrepene skal ha skjedd.

- Vi vil også ta nye dommeravhør i saken fra 2010. Det er en tøff sak for de involverte og de trenger ro. Vi har ikke tatt stilling til om disse postene skal med i Borgen-saken. Da må det komme inn bevis, men det vil bli vektlagt at saken har samme modus som i den han har erkjent seksuell kontakt, sier politiadvokat Backe.

- Uheldig om han kunne blitt stanset tidligere Mannen ble samme dag som han ble varetektsfengslet for overgrepene mot de to femåringene, mistenkt i nok en overgrepssak mot en åtte år gammel jente. Hun skal ha blitt utsatt for et overgrep i samme område og samme tidsrom som de to femåringene.

Den siktede har ikke blitt konfrontert om verken denne mistanken eller saken fra 2010, men mannen erkjenner ikke straffskyld i saken fra 2010.

Advokat Terje Korneliussen, som bistår de fornærmede i Borgen-saken, sier at familiene i Borgen-saken håper at politiet klarer å oppklare også de andre sakene.

- De håper at politiet nå for tatt ham for det han har gjort, sier Korneliussen til Dagbladet.

- Det er en uheldig situasjon om det er slik at han kunne blitt stanset tidligere, men jeg har ingen formening om politiet har gjort en god nok jobb eller ikke. Men på generelt grunnlag kan jeg si at hvis det er slik at politiet ikke har gjort en god nok jobb, er jo det ille, sier han videre.

Mannens forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, ønsker ikke å kommentere saken. Heller ikke bistandsadvokat for de fornærmede i saken fra 2010, advokat Vibeke Knapstad, ønsker å kommentere saken siden den er under etterforskning.

NYE DOMMERAVHØR: Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe forteller at de vil gjøre to nye dommeravhør før fengslingsmøtet 6. september.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NYE DOMMERAVHØR: Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe forteller at de vil gjøre to nye dommeravhør før fengslingsmøtet 6. september. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer