De to om bord ringte selv til nødnummeret

Småfly krasjet inn i stue.

FIKK FLY I STUA: Cessna 177B-maskinen styrtet rett inn i stua i en av bolighusets leiligheter. Foto: WUSA-TV
FIKK FLY I STUA: Cessna 177B-maskinen styrtet rett inn i stua i en av bolighusets leiligheter. Foto: WUSA-TVVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utrolig nok ble ingen kritisk skadd da et småfly krasjet inn i et bolighus i Virginia; etter ulykken kunne de to om bord selv ringe nødnummeret 911 og melde fra, ifølge lokalstasjonen WUSA-TV.

Ifølge brann- og redningsetaten gikk Cessna-maskinen - på vei fra Philadelphia til byen Manassas nord i Virginia - tom for drivstoff og krasjet inn i bolighuset i byen Herndon. Den 61-årige piloten ble fraktet til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader, mens passasjeren ble behandlet for lettere skader på åstedet.

Det kunne imidlertid gått mye verre; flyet krasjet bare titalls centimeter fra husets gassledning.

Ingen av soverommene ble berørt av ulykken, og beboerne, som bråvåknet av sammenstøtet, kunne fortelle at bildene ble hengende på veggen. Faktisk oppdaget beboerne ingen skade på bygningen før kom ut og fant småflyet i en av leilighetenes stue.

Røde Kors opplyser at fire familier - elleve voksne og elleve barn samt to kjæledyr - ble evakuert fra huset etter krasjen.

Det amerikanske luftfartsverket (FAA) og den statlige flyhavarikommisjonen (NTSB) etterforsker ulykken.

TOM FOR DRIVSTOFF: Ifølge brann- og redningsetaten var årsaken til ulykken av Cessnaen slapp opp for drivstoff. Foto: NBC4 WASHINGTON / AP / NTB SCANPIX
TOM FOR DRIVSTOFF: Ifølge brann- og redningsetaten var årsaken til ulykken av Cessnaen slapp opp for drivstoff. Foto: NBC4 WASHINGTON / AP / NTB SCANPIX Vis mer