De to spanske elevene jukset på eksamen. Nå risikerer de ett år i fengsel

Strenge straffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kalenderen viser foreløpig bare februar, og de verste eksamensnervene har neppe slått inn hos de aller fleste av landets mange elever og studenter.

Likevel er det alltids de som allerede nå ser at en fem timer lang eksaminering uten hjelpemidler kan bli i overkant. Kanskje har enkelte allerede begynt å utvikle en kreativ plan for hvordan man skal klare å ro i land en karakter de kan vedkjenne seg i etterkant.Det samme gjaldt denne duoen fra Spania, men her gikk ikke ting helt som planlagt.

Eksamensjuks Nøkkelen for enhver form for juks er ganske enkelt å ikke bli tatt. Allerede her gikk det galt for de to unge mennene fra Almeria i Spania. Men de hadde neppe sett for seg at følgene skulle bli så alvorlige.

Europa Press skrev fredag hvordan de to nå risikerer 12 måneder bak lås og slå.

En av de to utga seg ganske enkelt for å være den andre med hans ID-kort, og aktoratet mener dette er det samme som å forfalske offisielle dokumenter.De vil be om en straff på ett år i fengsel og en bot på seks euro hver dag. Det tilsvarer en sum på litt i overkant av 22 000 norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer