De to venninnene tok solarium. Så smalt det.

Bente Basso (41) lå i solsenga da det begynte å lukte svidd. Sekunder etter måtte hun og Inger Nordstrand (34) flykte ut i vinterkulda fra en bygning i full fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var sjokkartet. Jeg har ikke opplevd maken - springe naken ut i vinterkulda på den måten, sier en sliten og sjokkert Bente Basso til Dagbladet.

Forretningsbygget i Alta som huset solstudioet ble fullstendig ødelagt i brannen i går ettermiddag. De to kvinnene lå i hver sin solseng da det begynte å brenne.

Røyken veltet ut

- Etter å ha ligget noen minutter kjente jeg at de luktet svidd. Jeg følte meg ikke trygg, og tok av meg brillene. Da så det ut som det kom røyk fra solsenga, og masse røyk veltet ut av en lufteventil. Jeg fikk varslet venninnen min, og rakk å få på undertøy og springe ut før strømmen gikk og alt ble svart. Inger kom krypende bak meg mens hun ropte på hjelp. Hennes seng hadde elektrisk åpning, derfor brukte hun lenger tid på å komme seg ut, forteller Basso om de dramatiske minuttene.

- Jeg rakk å varsle folkene på tannlegekontoret ved siden av, og ringte brannvesenet. Så eksploderte det der inne, og døra fløy opp. Det var ingen alarm å høre, og det reagerer jeg sterkt på, sier den sjokkerte kvinnen til Dagbladet.

Hun vet ikke om brannen oppsto i solsenga eller i naborommet.

- Det får politiet finne ut av, sier hun.

Begge ble i går undersøkt på legevakta i Alta for mulige røykskader, før de kunne reise hjem til barna sine.

To skadd

To brannmenn er blitt lettere skadd i forsøkene på å få slukket den voldsomme brannen. Den ene er brakt til Hammerfest sykehus med trykkskade, mens den andre måtte til legevakta for å få noen kuttskader sydd.

Brannen ble etter en stund så heftig at røykdykkerne måtte avbryte etter å ha gjennomsøkt andre etasje i bygget. Første etasje ble ikke ferdig gjennomsøkt, men det skal ikke være savnede etter brannen.

Bygningen er totalskadd. Den rommet blant annet en kjøreskole, et tannlegekontor og solstudioet de to kvinnene benyttet.